Pazartesi günü Rotterdam Zuidwijk mahallesi Schammenkamp'ta meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında hayatını yitiren üç kişiden ikisinin cansız bedenine ulaşıldı. Polis  yıkılan bina enkazı arasında üçüncü kişiye de ulaşıldığını açıkladı.

Yaşanan faciadan iki gün sonra yakınlarının da yardımı ile 43 yaşındaki Kamran’ın cansız bedenine ulaşıldı. Rotterdam polisi binanın yıkılma tehlikesi bulunduğu için güvensiz olan bölümlerinin alandan uzaklaştırması ile diğer iki kişinin aranmasına devam etti. 

Polisten yapılan açıklamada Perşembe gece saatlerinde enkaz bölgesinde kadavra köpekleri ile yapılan arama esnasında, 22 yaşındaki İlyas’ın cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi. Sabaha karşı yapılan açıklamada ise 33 yaşındaki Moustafa’nın cansız bedenine de ulaşılmış olabileceği aktarıldı.

Adli Tıp uzmanları enkaz alanında

patlama rotterdam polis

Rotterdam polisinin sosyal medya hesabından bu sabah saat 09:30 civarında yapılan açıklamada “Saat 05:30 civarında, meslektaşlarımız muhtemelen enkazın arasında üçüncü bir kurbanın cesedini buldu.” ifadesine yer verildi. Arama çalışmalarının saat 08:30’da yeniden başlatıldığı ve polis adli tıp müfettişleri ile Hollanda Adli Tıp Enstitüsü’nden (NFI) bazı uzmanların şuanda bölgeyi incelediği aktarıldı.

Aileler ve kayıp yakınları çaresizce haber bekliyor
Patlamanın meydana geldiği sokakta çaresizce bekleyen ve yakınları hakkında bilgi almaya çabalayan bir grup, Çarşamba günü yıkık binaya girdi. Polisin müdahalesi ile olay yerinden uzaklaştırılan kişilerin kayıp Kamran’ın akrabaları olduğu anlaşıldı. Cenazelerini bulmak isteyen kayıp yakınları daha sonra, Olay Yeri İnceleme ekiplerinin de gözetiminde, yıkılan binaya girdi. Kısa bir süre sonra Kamran’ın cansız bedenine ulaşıldı. 

Çarşamba gecesi haber almak için bekleyen kayıp yakınları ile polis arasında gerginlik yaşandı. Olay yerine ME ekipleri sevk edildi. Polis yıkık binaya girmek için tellere tırmanan iki kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Polis, binanın çökme tehlikesi nedeniyle arama yapmanın güvenli olmadığını düşünerek önce binanın güvensiz olan bölümlerinin yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım  çalışmaları Perşembe günü öğleden sonra tamamlandı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Rotterdam Polisi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.