Rotterdam; özellikle son bir hafta içerisinde farklı adreslere yapılan bombalı saldırılarla gündem oluyor. Geçtiğimiz hafta 5 ayrı noktada gerçekleşen saldırılardan sonra Pazar gününü pazartesiye bağlayan gece saatlerinde şehrin en kalabalık sokaklarından bir tanesi olan Witte de With straat’da bir patlama daha yaşandı. Olayda kimse yaralanmadı.

Polis kaynaklarından alınan bilgiye göre gece saatlerinde Witte de Withstraat’da bir coffie shop’da patlama yaşandı. Sabah saat 04:30 civarında gerçekleşen saldırıda yaralanan olmadı ancak hem dükkanda hem de çevre binalarda maddi hasar meydana geldi. Polis sokağı trafiğe kapattı ve inceleme başlattı.

Bölgeden gelen fotoğraflarda muhtemelen aynı dükkanın 13 Nisan tarihinde de hedef alındığı tahmin ediliyor. Polis bu bilgiyi henüz teyit etmedi.

Rotterdam belediyesi ve polisi Pazar günü yaptığı açıklamada, son dönemde patlamaların yaşandığı yerlerde güvenlik ve denetimin artırılacağını duyurdu. 

Bir hafta içerisinde 6 saldırı

Rotterdam patlama witte de withestraat

Liman kenti Rotterdam’da yılın başından bu yana 50 farklı adresteki ev ve işyerlerine saldırı düzenlendi. Polis kayıtlarına göre geçtiğimiz yıl içerisinde toplam 49 saldırı gerçekleşmişti. 

Geçen hafta pazartesi günü Rotterdam Noord'daki Crooswijkseweg'de dört patlama oldu. Patlama nedeniyle yirmiden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Aynı sokakta Salı günü bir başka patlama yaşandı.

Aynı hafta içerisinde merkezdeki Van Speykstraat'ta da birkaç kez saldırı düzenlendi. Pazartesiyi salıya bağlayan gece saatlerinde bir patlayıcı infilak etti. Bir sonraki gece ise aynı sokakta bir eve silahla ateş edildi. 

Cuma sabahı ise Strevelsweg'de bir dükkanda patlama meydana geldi.

Patlamalarla ilgili 5 kişi yakalandı
Farklı ilçelerdeki olaylar arasında bir bağlantı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Polis tarafından Pazar günü yapılan açıklamada bu patlamalara yönelik bir kişinin yakalandığı duyuruldu. Amsterdam’da ikamet eden kişinin 26 yaşında olduğu aktarıldı. ,

Geçtiğimiz hafta meydana gelen patlamalara yönelik olarak Çarşamba gecesi on dört ve on beş yaşlarındaki iki erkek çocuğu sokağa bir patlayıcı yerleştirirken, suçüstü yakalandı. Yine aynı gece 32 yaşındaki bir erkeğin yakalandığı açıklandı. Pazar günü ise Strevelsweg’deki patlamayla ilişkisi olduğu düşünülen 21 yaşında bir kişi gözaltına alındı. Hafta içerisinde gözaltına alınan dört zanlının tutuklandığı kaydedildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.