Eylül ayında Rotterdam-West semtinde Heiman Dullaertplein’da  bir eve ve merkezdeki Erasmus MC Tıp Merkezine yapılan silahlı saldırı ile ilgili olarak Den Haag kentinde 29 yaşında bir kişinin yakalandığı açıklandı.

Polis tarafından yapılan açıklamada; Rotterdam saldırganı olarak tutuklu bulunan, baş şüpheli Fouad L.'nin taşıdığı silahların kaynağına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bu kişinin izine rastlandığı belirtildi. 

Açıklamada pazartesi günü DNA'sı bir silahta bulunduğu için başka bir şüphelinin yakalandığı ancak bu kişinin Çarşamba günü serbest bırakıldığı kaydedildi. Savcılık, 21 yaşındaki adamın doğrudan silahlı saldırılara karıştığına dair bir kanı olmadığını açıkladı. Ancak kişi davada şüpheli olmaya devam ediyor.

Tıp öğrencisi 32 yaşındaki saldırgan Fouad L. ilk olarak 28 Eylül'de39 yaşındaki komşusu Marlous ve 14 yaşındaki kızı Romy'yi vurarak öldürmüş, daha sonra üniversitede doçent ve aynı zamanda aile hekimi olan 43 yaşındaki Jurgen Damen’i okuldaki bir konferans salonunda vurmuştu. 

Şüpheli, Erasmus MC yakınındaki silahlı saldırıdan kısa bir süre sonra yakalanarak tutuklandı. Şüpheli üçlü cinayet, kundaklama ve yasak silah bulundurmakla suçlanıyor.

Cinayet ve saldırı ile ilgili soruşturma halen devam ediyor.

Rotterdam saldırısında neler yaşandı? Saldırgan ve öldürdüğü kurbanları kim?

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş