Rotterdam-Delfshaven'deki mahalle polisi Cengiz Tutuş, Nieuwe-Westen'de endişeli bir mahalle sakini tarafından verilen bir bilgi üzerine, maddi sıkıntı içindeki bir aile için iki çanta dolusu yiyecek alışverişi yaptı. Satın aldığı yiyecekleri belirtilen adrese götüren polis memuru hem mahalle sakinlerinin hem de Delshaven emniyetinin takdirini kazandı.

Rotterdam Delfshaven polisinin Facebook sayfasından yapılan açıklamada, bir mahalle sakinin polis memuru Tutua’a “Cengiz, komşum hakkında endişeleniyorum. Dört çocuğuyla birlikte yaşıyor ve maddi sıkıntı içinde” şeklinde açıklama yaptığı ve polis memurunun da söz konusu küçük çocuklar olunca derhal harekete geçtiği aktarıldı.

Cengiz Tutuş, satın alınan iki poşet temel gıda maddelerini hafta içinde bir gün anne ve kızlarına bıraktığında duygulu anlar yaşanır. Çocuklar sevinçten polis memuruna sarılarak teşekkür eder.

Geçim sıkıntısı yaşayan birçok kişinin bu durumu tabu olarak gördüğünü ve hakkında konuşmadığını belirten Cengiz Tutuş “herkes, birçok aile zorlukla karşılaşabiliyor. Toplum olarak bu konuda daha duyarlı ve yardımcı olmalıyız. Yoksulluk, kişinin kontrolü dışında oluşabilen bir durum olabilir ve toplumsal dayanışma bu tür zor zamanlarda çok önemlidir. Umarım bu tür güzel hareketler, insanları durumlarını paylaşmaya ve yardım aramaya teşvik eder.” dedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş