Rotterdam polis teşkilatında görev yapan 49 yaşındaki bir polis amiri görev yaptığı bölgeden bir kadınla ilişki yaşadığı için işinden kovuldu. Polis teşkilatına göre ikili arasında gelişen ilişki “istenmeyen” bir durum oluşturdu.

Rotterdam polis şefi Fred Westerbeke konu ile ilgili basına yaptığı açıklamada, “bu gösteriyor ki; birisi gerçekten yapılmaması gereken bir şeyi yaparsa, uzaklaştırılır.” yorumunu yaptı. Westerbeke, yaşanan olay ve polis amirinin işine son verilmesi hakkında detaylı bilgi vermekten kaçındı.

Polis teşkilatından yapılan basın açıklamasında ise  “polis ve mahalle sakini arasındaki eşit olmayan ilişki” ifadesi kullanıldı. Açıklamada Rotterdam Charlois semtinde görevli olan amirin “görev ve rolüne” uygun davranmadığı kaydedildi. 

Basın açıklamasında ayrıca, bu yıl teşkilat içinde polis hakkında bir soruşturma başlatıldığı belirtildi. Sözü edilen polisin soruşturma esnasında ve yürütülen prosedürlerde yardımcı olmayı reddettiği için sonuç olarak işten atılmasına karar verildiği kaydedildi. Polis memurunun bu karara itiraz hakkı bulunmakta.

Basında çıkan haberlerde olayda sözü edilen kadının herhangi bir suç vakasına karışmadığı veya herhangi bir olay nedeniyle şüpheli olarak görülmediği belirtiliyor.
© Sonhaber.eu
Fotoğraf: Politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.