Geçtiğimiz ay Temsilciler Meclisi aynı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da düşük gelirli hanelere enerji yardımı adı altında ek bir ödenek verilmesine karar verdi. Kararın bu hafta Çarşamba günü Senato’da onaylanmasının ardından belediyeler de harekete geçti. 

Rotterdam Belediyesi 1300 euroluk ek enerji ödeneğinin öncelikle geçen yıl düşük gelire sahip olduğu belirlenen hanelere ödeneceğini duyurdu. Bu hanelere 14 ve 15 Ekim tarihlerinde otomatik olarak ödeme yapılacak. 

Açıklamada, belirtilen tarihte otomatik olarak enerji yardımı almamış ancak geliri düşük olan hanelerin, 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren belediyeye başvuru yapabileceği belirtildi.

Belediyenin web sitesi üzerinden yapılacak dijital başvurularda kimlik belgesi kopyasını eklenmesine gerek bulunmuyor. 

Ek enerji ödeneği, asgari gelirin yüzde 120'sine kadar olan gelire sahip hanelere veriliyor. Rotterdam'da bu durumda olan yaklaşık 65 bin hane bulunuyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş