Hofplein meydanı kenarında çocuklarla birlikte piknik yapmak şu anda mümkün değil. Ancak belediyenin yeni kararı bu aktivitelere de olanak sağlayacak. Belediye meclisi, yeni Hofplein'in nihai tasarımını Çarşamba günü belediye konseyine gönderdi. Hofplein 2024’ün sonundan itibaren yeşilin bol olduğu, erişilebilir bir şehir parkına dönecek.

Meydanda daha fazla yeşil alan olacak

hofplein

Yeni plana göre, çeşmenin etrafında bulunan beş şeritli yolda şeritler azaltılacak. Bisiklet yolları gidiş geliş halinde düzenlenecek. Tramvay, meydandan geçmeye devam edecek. Daire şeklindeki alana yaklaşık 150 ağaç dikilecek, park alanında oturma yerleri yapılacak ve küçük çaplı gösterilerin yapılabileceği alanlar yaratılacak. Ayrıca meydanın altına, 1.200 metreküp yağmur suyunu toplayabilecek bir depo konulacak.

Belediye, yeni Hofplein'in vatandaşlar için şehir merkezinde gidilebilecek güzel bir yer olacağını ancak tek faydasının bu olmadığını belirtiyor. Daha az asfalt ve daha çok yeşil alan ile parkın sıcaklık seviyesini düşüreceği ve hissedilen sıcaklık değerinin 7 derece azalacağı tahmin ediliyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş