PostNL uygulamasında değişiklik yapıldı. Bu haftanın sonundan itibaren şirket kuryeleri, evde olmayan müşterilere bırakılan “paketiniz şu adreste” bilgisinin yer aldığı not kağıtlarını, artık kullanmayacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, bu değişikliğin hem masrafları hem de zaman kaybını engelleyeceği belirtildi. Şirket sözcüsü kaldırılan özellik sayesinde hem çalışanların zaman kaybının önleneceğini hem de yıllık 70.000 kilo kağıt israfına son verileceğini belirtti.

Sözcü, bazı özel durumlarda kuryelerin yine de kişilere uyarı yazısı bırakılacağını kaydetti.

Kimlere mesaj bırakılacak?
İnternet üzerinden yapılan siparişlerde eve gelen PostNL kuryesi evde kimse yoksa artık kişinin posta kutusuna mesaj bırakmayacak.

PostNL’den yapılan açıklamaya göre aşağıdaki durumlarda kişinin posta kutusuna mesaj bırakılmaya devam edilecek:

  • Kişinin e-mail adresi sistemde kayıtlı değilse,
  • Özel olarak “PostNL noktasından alınabilir” seçeneğini işaretlenmişse,
  • Önceden belirtilmesi şartı ile resmi evrak veya tıbbi gönderi alacak olan kişiler
  • Özel hediye ve  promosyon hediyelik paketler

Bu özelliklerin dışında kalan tüm paketler için kişiler, dijital ortamda bilgilendirilecek. Paketinizin durumunu ve nerede olduğunu e-posta veya PostNL uygulaması aracılığıyla öğrenebilirsiniz. PostNL App uygulamasını kullanmak için önce telefonunuza yükleyip daha sonra bilgilerinizi kaydetmeniz gerekiyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Editör: Aslı Onuş