Geçtiğimiz Pazar günü yaşanan olayda, Alaska Havayolları’na ait bir uçağa yolcu olarak binen 44 yaşındaki Joseph David Emerson isimli pilotun, mürettebat ve yolcuları öldürmeye teşebbüs etmekten suçlandığı belirtildi. 

Söz konusu kişi Washington ve California eyaletleri arasındaki uçuşta pilot ve yardımcısının arkasında oturuyordu. Uçuş esnasında uçağın motorlarını durdurmaya çalışan adam, pilot ve yardımcı pilotun çabalarıyla engellendi.

Olayın yaşandığı uçakta 80 yolcunun bulunduğu belirtildi. Uçak şüphelinin etkisiz hale getirilmesi sonrası Oregon eyaletinin Portland kentine indi.

Hava kontrol kulesi ile pilot arasında yapılan konuşmada pilotun olayı şu şekilde anlattığı duyuluyor:
“Motorları durdurmak isteyen kişiyi yakaladık. Şu anda arka tarafta ve seslere bakılırsa başka bir problem çıkarıyor gibi durmuyor. Sanırım etkisiz hale getirildi.” Pilot ayrıca inişle birlikte polisin uçağa giriş yapmasını da istiyor.

Alaska Havayolları’ndan olayla ilgili yapılan açıklamada, “Mürettebatın olaya profesyonel müdahalesine müteşekkiriz. Aynı şekilde yolcuların da olay süresince sakin olmasına minnettarız” ifadesine yer verildi.

FBI ve Portland polisi olayla ilgili soruşturma başlatırken, zanlının soruşturma sürecinde tutukevinde kalacağı belirtildi.

Amerikan Federal Havacılık Kurumu, yaşanan olayın dünyadaki mevcut gelişmelerle hiçbir ilişkisi olmadığını da açıkladı.

2015 yılında Lufthansa Hava Yolları'na ait bir uçak Fransa Alpleri üzerinden geçtiği sırada pilot tarafından bilerek düşürüldü. 150 kişinin öldüğü o olayda yardımcı pilot Andreas Lubitz'in geçmişte depresyon tedavisi gördüğü ortaya çıkmıştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş