Avrupa Parlamentosu’nda Covid süreci ve ilaç şirketleri ile ilgili yapılan oturumda Avrupa’da faaliyet gösteren birçok ilaç şirketinin CEO’su ve yetkilisinin katılımıyla yapıldı. Şirket yetkilileri Avrupa Parlamentosu milletvekilleri tarafından sorgulandı. Pfizer CEO’su Albert Bourla, oturuma katılmadı. Pfizer’i, şirketin yetkilisi ve müdür J. Small temsil etti.

Yapılan oturumda Hollanda’nın Avrupa Parlamentosu Milletvekili Rob Roos, Pfizer yetkilisine “Pfizer'in Covid aşısı piyasaya sürülmeden önce, hastalığın yayılmasını engelleyip engellemediği test edildi mi? Eğer test edildiyse, verileri komisyonumuzla paylaşmanız mümkün mü? Ve çok net bir cevap talep ediyorum: Evet ya da hayır. Teşekkürler." şeklinde soru yöneltti.

Pfizer müdürü J. Small, testlerin yapılmadığını itiraf etti ve “Aşılar piyasaya sürülmeden önce bulaşmayı engelleyip engellemediğini biliyor muyduk? Hayır, haha. Bu, şey, biliyorsunuz, bilim hızında hareket edip piyasanın nasıl işlediğini öğrenmemiz gerekiyordu.” şeklinde ifade kullandı.

Rob Roos sosyal medya hesabından yayınladığı videosunda Covid pandemisi döneminde Hollanda başbakanı Mark Rutte ve dönemin sağlık bakanı Hugo de Jonge’nın “aşı olmayanları asosyal” olarak nitelendirdiğini ve “Aşı olmak; sadece kendiniz için değil diğer kişiler içinde önemli. Bunu tüm toplum için yapın” sözlerini hatırlattı. 

Roos, Pfizer müdürünün verdiği cevapla ‘şirketin korona virüs bulaşmasına ilişkin testlere tabi tutulmadan piyasaya sürüldüğünü’ itiraf ettiğini kaydetti.

Korona virüs salgını döneminde, Biontech şirketiyle birlikte Covid-19 virüsü için mRNA aşısı geliştiren Pfizer, sadece Covid aşıları sayesinde 2021’den bu yana 45 milyar dolardan fazla ciro yaptı. Bu cironun en az 10 milyar doları kâr olarak kayıtlara geçti.

Dünya Sağlık Örgütü ve aşı firmaları “bulaşmayı engelliyor” demişti
Covid pandemisi döneminde dünyada en yaygın olarak kullanılan iki covid aşısı, AstraZeneca ve Pfizer-Biontech firmalarının ürettiği aşılar.

Her iki firma da, 2021’de aşılar piyasaya sürüldüğünde “Coronavirüs bulaşmasını ve hastalığın yayılmasını önemli ölçüde azaltıyor” demişti.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Dr. Kate O’Brien, aşıların korona virüs salgınını ve yayılmasını ciddi oranda azalttığını iddia etmişti.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.