Paris çevre yolunda şuanda saatte 70 kilometre olan maksimum hız sınırı önümüzdeki yıldan itibaren 50 kilometreye düşürülüyor. Uygulama gelecek yılın eylül ayında başlıyor.

Paris şehri karayolu trafiğinin neden olduğu çevre kirliliğini azaltmak istiyor. Çevre yolunda her gün yaklaşık 1,5 milyon araç kullanılıyor ve bu da Boulevard Périphérique'i dünyanın en işlek otoyollarından biri haline getiriyor. Trafik sürekli durma noktasına geliyor. Belediyeye göre ortalama hız saatte yaklaşık 50 kilometre, trafiğin yoğun olduğu saatlerde ise saatte 35 ila 40 kilometre arasında değişiyor. 

Hız azaltma Paris'teki Olimpiyat Oyunlarından sonra yürürlüğe girecek. Belediye ayrıca şeritlerden birinin yalnızca otobüs, taksi ve araç paylaşımı için kullanılabileceğine karar verdi. 

Planlanan değişiklikler belediyenin sunduğu daha büyük bir iklim planının parçası. 
 
Park yerleri
Paris ayrıca 60 bin park yerini ortadan kaldırmayı ve alanı daha fazla yeşillik için kullanmayı planlıyor. Şehrin 2026 yılına kadar, 130.000 ilave bisiklet park alanına sahip olması ve yaklaşık 180 kilometre bisiklet yolu inşa etmesi gerekiyor. 

2024'ten itibaren fayton taşıyan turistlerin şehir merkezine girmesine izin verilmeyecek. Bu da turistlerin şehrin dışında toplu taşımaya geçmek zorunda kalması anlamına geliyor. 

Paris’in Sosyalist Partili Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun yönetiminde iklim, trafik sorunlarına karşı ve araç trafiğini caydırmak için çeşitli önlemler aldı. Örneğin park maliyetleri arttı ve daha fazla bisiklet yolu oluşturuldu. 2021'de Paris'teki neredeyse tüm yollarda hız sınırı saatte 30 kilometreye düşürüldü

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş