"Bu sohbette gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar, uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır. Bu sohbetin dışında bulunan hiç kimse, mesaj ve aramalarınızı okuyamaz ve dinleyemez."

Dünyanın en çok tercih edilen platformlararası çalışma özelliğine sahip anlık mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp, kullanıcılarının mesajlarının güvenli olduğunu bu mesajla duyuruyor.

Şirketin açıklamasına göre WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme güncellemesi fotoğraf, mesaj, video, sesli mesaj, belgeler ve aramalar üçüncü şahsların eline geçmesini engelliyor.

Kurulduğu günden bu yana birçok kişi tarafından güvenilen uygulama olduğu için, WhatsApp'ın temel pazarlama noktası, uçtan uca vaadiydi. 

Ancak ortaya çıkan son raporlar, tüm savunmalara karşın Whatsapp'ın güvenli olmadığını iddia ediyor.

Konuyla ilgili son rapor ise ProPublica'dan geldi.

"Facebook moderatörleri özel yazılımla mesajları okuyabiliyor"

New York merkezli araştırma kuruluşu ProPublica, Facebook çalışanlarının WhatsApp mesajlarını okuyabildiğini ve sesleri dinleyebildiğini iddia eden bir rapor yayınladı.

Raporda dikkat çeken ifadeler ise şu şekilde:

"WhatsApp'ın Austin, Teksas, Dublin ve Singapur'daki ofis binalarının katlarını dolduran binden fazla sözleşmeli çalışanı olduğunu öğrenmek sizi şaşırtabilir.

İş görevlerine göre düzenlenen bölmelerde bilgisayarların başında oturan bu saatlik çalışanlar, milyonlarca özel mesaj, resim ve videoyu gözden geçirmek için özel bir Facebook yazılımı kullanıyor.

Çalışanlar, WhatsApp mesajlarının yalnızca bir alt kümesine erişebiliyor. (Kullanıcılar tarafından işaretlenenler ve muhtemelen kötüye kullanım amaçlı olarak şirkete otomatik olarak iletilenler.)

Kullanıcılara gizliliklerinin kutsal olduğunu garanti ederken polislik yapmak, WhatsApp için garip bir görev."

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Kaynak: TRT haber