Neuralink implant şirketi, beyinleri bilgisayarlara bağlayarak görüş ve hareket kabiliyetini geri kazanmaya yardımcı olmak için ürettiği beyin çipini insan üzerinde denemek için gerekli izinlerini aldı.

Şuana kadar Maymunlar üzerinde test edilen çipler, beyinde üretilen sinyalleri yorumlamak ve Bluetooth aracılığıyla cihazlara bilgi aktarmak için tasarlandı.

Reuters'ın yayınladığı ve Mart ayında çok sayıda mevcut ve eski çalışana atıfta bulunan bir raporuna göre, Neuralink'in FDA onayını almak için daha önceki teklifi güvenlik gerekçesiyle reddedildi.

Neuralink, mikroçiplerini felç ve körlük gibi durumları tedavi etmek ve belirli engelli kişilerin bilgisayar ve mobil teknolojiyi kullanmalarına yardımcı olmak için kullanmayı umuyor.

Neuralink Twitter’da yayınladığı mesajında “İnsanlarda ilk klinik çalışmamızı başlatmak için FDA onayını aldığımızı paylaşmaktan heyecan duyuyoruz! Bu, Neuralink ekibinin FDA ile yakın işbirliği içinde yaptığı inanılmaz çalışmanın sonucudur ve bir gün teknolojimizin birçok insana yardım etmesini sağlayacak önemli bir ilk adımı temsil eder.” ifadelerine yer verildi.

Firma, deneme katılımcılarını kaydetme planları hakkında "yakında" daha fazla bilgi verileceği sözü verdi.

Hollandalı felçli Gert-Jan Oskam, düşüncelerini kablosuz olarak bacaklarına ve ayaklarına ileten bir implant sistemi sayesinde sadece düşünerek yürüyebilmeye başlamıştı.

Neurolink’in insan testleri için FDA onayına ilişkin duyurusunun İsviçreli araştırmacıların beyin implantlarını içeren bu haberinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Uzmanlar, Neuralink'in beyin implantlarının geniş çapta kullanılabilir hale gelmesi durumunda teknik ve etik zorlukların üstesinden gelmek için kapsamlı testler gerektireceği konusunda uyarıda bulunuyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.