Başkent Brüksel’in Molenbeek İlçesi Belediye Encümeni ve Belediye Başkan Yardımcısı Abdellah Achaoui, belediye çalışanlarına ve kendisine yönelik ırkçı ifadeler kullanıldığı iddiasıyla kendi belediyesine dava açıyor. 

Achaoui sorumluluğunda bulunan yeşil alanlar departmanında "Belediye meclis üyeniz bir 'bougnoule'" (yabancılar için kullanılan küfür) ya da "Elimde olsa tüm Faslıları ve yabancıları kovardım." gibi ırkçı söylemlerin kullanıldığını iddia etti. Belediye Encümeni tarafından yapılan şikayette ırkçı söylemlerde bulunduğu iddia edilen personelin isimleri de yer aldı. Şikayette bu tür ırkçı söylemlerin sadece Achaoui karşı yapılmadığı, aynı zamanda departmandaki en az bir çalışanın da bu sözlere maruz kaldığı vurgulandı.

RTBF'ye göre Achaoui karşılaştığı bu ırkçı hakaretleri daha önce, Belçika Eşit Haklar ve ırkçılıkla Mücadele Kurumunu Unia'ya bildirdi, Unia da Molenbeek belediye yönetimine konu ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Ancak Achaoui’ye göre belediye kendisini ya da mağdur olduğunu düşünen çalışanları korumak için yeterince çaba sarf etmedi. 

Achaoui, birkaç ay önce de Molenbeek Belediye Başkanı Catherine Moureaux (PS) ile karşı karşıya geldi ve ikili arasında set bir gerginlik yaşandı. 

İddiaya göre Achaoui bir çalışanın tayinini kabul etmediği için Moureaux'ya, Molenbeek'in eski belediye başkanı Philippe Moureaux'yu kastederek "baban hala burada olsaydı bu asla olmazdı" demiş. Basında çıkan haberlerde belediye başkanını daha sonra fiziksel şiddet kullandığı iddia edildi. Moureaux suçlamayı reddetti ve bu konuda iftira atıldığını açıkladı. 

Molenbeek belediye yönetimindeki kargaşa devam ederken, Moureaux yönetim tarzı, idaresi ve koalisyon içindeki gerginliklerle ilgili sürekli olaylar, çatışmalar, şikayetler ve iddialar bitmek bilmiyor. Başkan Moureaux resmi bir neden belirtilmeksizin neredeyse yedi haftadır görevinden uzakta ve ne zaman göreve döneceği de bilinmiyor. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş