Belçika, Türkiye tarafından aranan gazeteci Can Dündar'a Liége şehrinde fahri vatandaşlık unvanı verdi. Dündar, daha önce "MİT tırları davası" nedeniyle Türkiye'de 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Belçika, Türkiye'de "MİT tırları davası"nda yayınladığı görüntüler nedeniyle 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve firari durumunda olan eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a Liége şehrinde fahri vatandaşlık verdi.

Türkiye'de FETÖ, DHKP-C ve diğer terör örgütü yandaşlarına yönelik operasyonlarda gri kategoriye eklenen Dündar, Belçika'nın Liége şehrinde fahri vatandaş unvanına layık görüldü. 62 yaşındaki Dündar, özellikle Kasım 2015'te Türkiye-Suriye sınırında silah yüklü kamyonlarla geçen bir konvoyun görüntülerini yayınlamasıyla gündeme gelmişti.

Belçika'da bulunan Dündar ve eşi, Liége bölgesini ziyaret ederek çeşitli etkinliklere katıldılar. Perşembe günü, çift ilk olarak Ans kasabasında belediye başkanıyla buluştu ve Osmanlı şairi ve yazarı Abdülhak Hamid Tarhan'ın eşi Maria Sacré hakkında sohbet etti.

Nieuw project (14)-2
Belediye Başkan Yardımcısı ve Encümeni Mehmet Aydoğdu

Aynı akşam Spa kasabasında bir edebiyat etkinliğine katılan Dündar, cuma günü eşiyle birlikte Liége belediye binasına geçti. Burada, kültürlerarası ilişkilerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Encümeni Mehmet Aydoğdu tarafından karşılanan Dündar, Liége şehrinin fahri vatandaşı olarak onurlandırıldı.

Dündar'a, basın özgürlüğüne yaptığı katkılar ve simgesel duruşu nedeniyle bu unvan verildiği belirtildi. Dündar'ın Liége şehrinin fahri vatandaşı olarak atanması, bölgedeki kültürel bağların güçlendirilmesi ve ifade özgürlüğüne verilen desteğin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran