ShinyHunters adlı hacker grubu, 560 milyon Ticketmaster müşterisinin kişisel verilerinin elinde olduğunu iddia ederek, bu verileri satacaklarını duyurdu. Grup diğer şeylerin yanı sıra müşterilerin isimlerini, adreslerini, e-posta adreslerini, telefon numaralarını, kredi kartı bilgilerini ve bilet alımlarını çaldıklarını iddia etti.

Veri hırsızlığının arkasındaki ShinyHunters, saldırının kanıtlarını darkweb'de yayınladı ve bu kanıtlar sosyal medyada yaygın olarak paylaşıldı. 

Büyük miktarda veri - 1.3 terabayt boyutunda - darkweb forumu Breach Forums'da bir defaya mahsus olmak üzere yarım milyon dolar (463,000 Euro) karşılığında satışa çıkarıldı. Uzmanlar “Bu ölçekte bir veri hırsızlığının geniş kapsamlı sonuçları” olabileceğini açıkladı. 

Bilindiği üzere hacker grubuna yönelik Avustralya'da bir soruşturma devam ediyor ve FBI bu konuda yardım teklif etti.

Hollanda için sonuçları ne olur?
Hollanda'da Ticketmaster, Lowlands ve Pinkpop gibi konserler ve festivaller için yaygın olarak kullanılıyor. Ticketmaster Hollandalı müşterilerin endişelenmesi gerekip gerekmediği sorusuna net bir cevap vermekten kaçındı.

Size ait veriler sokağa düşerse ne yapmalısınız? Hesaplarınızı nasıl güvence altına alabilirsiniz?
Güçlü parolalar kullanın

Tüm dijital hesaplarımız için iyi şifreler bulmak zordur, ancak tembellik büyük bir risktir. Bu nedenle, bulan herkesin her yere anında erişmesini önlemek için yine de her hesap için benzersiz bir parola oluşturmak gerekir. LastPass, KeePass ve 1Password gibi parola yöneticileri güçlü parolalar oluşturmanın ve takip etmenin akıllıca bir yoludur.

İki faktörlü kimlik doğrulama kullanın
İki faktörlü kimlik doğrulama veya 2FA, örneğin cep telefonunuz aracılığıyla şifrenize ikinci bir adım ekleyen ekstra bir güvenlik katmanı oluşturun. Daha sonra sizden bu parolaya ek olarak telefonunuzda görünen bir kod istenir. Bu her giriş için gerekli değildir, ancak güvenliği artırır.

Yedek bir posta adresi kullanın
İpuçları ve indirimler içeren birçok dijital bülten alıyoruz, ancak bunların arkasındaki veri tabanları suçlular için savunmasız hedefler. Bu nedenle, kişisel e-posta adresinizi bırakmak istemediğiniz web siteleri için ekstra bir posta hesabı oluşturun ve mümkün olduğunca adınızı ve diğer ayrıntılarınızı gizleyin.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Almanya’da yeni tartışma: Türk dönerinin adı değişecek mi? Almanya’da yeni tartışma: Türk dönerinin adı değişecek mi?

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş