Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) bugün için tüm ülke genelinde yağmur ve yer yer gök gürültülü sağanak uyarısı yayınladı.

KNMI açıklamasında sağanak yağış ile birlikte yer yer dolu yağışının görülebileceği, bazı bölgelerde su taşkınları yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Enstitüsüne göre bazı bölgelerde 20 ila 50 milimetre yağış görülebilir. Fırtına, gece boyunca ülkenin güneybatı yarısının tamamına yayılacak. Cuma sabahı gök gürültülü sağanak yağış kuzey doğru hareket edecek.

Sabah saatleri
Bugün sabah saatlerinde yağışlı hava kademeli olarak ülkenin kuzey ve doğusuna harekete edecek. Güney kesimlerinde çoğu yerde yağmur görülmeyecek. Rüzgar hafif şiddette esecek

Öğlen saatleri
Öğeden sonra, gök gürültülü sağanak yağışlar kuzeyden ülkeyi hızla terk edecek ve yerini güneşe bırakacak. Ancak akşama doğru ülkenin güneyi ve doğusu yeniden yağışlı havanın etkisine girecek. Bu sağanak yağış sırasında kısa sürede ve çok fazla yağmur yağacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın hızı ise saatte 60 kilometreye kadar çıkacak. Maksimum sıcaklık Wadden bölgesinde19 dereceye güneydoğuda ise yer yer 24 dereceye kadar çıkacak.

Akşam saatleri
Bu akşam yer yer gök gürültülü sağanak geçişleri ile başlayacak. İlerleyen gece saatlerinde yağmur yerini daha sakin ve ılıman bir havaya bırakacak.

Foto: Gil Ribeiro - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın