Kuzey Ren Vestfalya'da belge başvuruları ve adres değişiklikleri gibi resmi işlemlerde dijital başvuru yapılabilecek yeni bir sisteme geçilecek. İşlemler yeni sunulacak bir mobil uygulama üzerinden yapılabilecek.

Milyonlarca kişinin işini kolaylaştıracak ve vatandaşların bulundukları yerden işlem yapmasına olanak sağlayacak olan mobil uygulamada, belge başvuruları veya ikametgah değişiklikleri gibi idari işlemler dijital ortamda gerçekleştirile bilecek.

CDU'lu Dijitalleştirme Bakanı Ina Scharrenbach, yeni sistemin yapılacak altyapı düzenlemeleri ile birlikte en geç 2027 yılına kadar vatandaşlara sunulacağını belirtti.

Online belgelerin onaylanması konusunda halen büyük engeller bulunmakta. Bu nedenle yetkililer, özellikle uygulamayı kullanırken güvenliği sağlayacak resmi mühürler ve filigranlar üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtiyor.

Scharrenbach, yeni sistemin yanı sıra geleneksel yöntemlerin de özellikle yaşlı nüfus veya teknoloji kullanımı konusunda sıkıntı yaşayanlar için geçerli olmaya devam edeceğini de belirtti.

ETA EuroTürkassist, gurbetçilerimize sıla yolunda yol yardım hizmeti vermeye devam ediyor ETA EuroTürkassist, gurbetçilerimize sıla yolunda yol yardım hizmeti vermeye devam ediyor

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.