Alman Ver.di sendikası Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletinde 15 ocak tarihinde toplu taşımada  greve gidileceğini açıkladı. Grev nedeniyle otobüs ve tren seferlerinin yapılamayacağı belirtildi. 

Ver.di'den yapılan açıklamada, "KAV NW ile yerel toplu taşıma çalışanları için 16 Şubat'ta Bochum'da başlayacak toplu pazarlığın ikinci turundan önce, NRW'deki Birleşik Hizmetler Sendikası, işverenler üzerindeki baskıyı artırıyor" ifadesine yer verildi.

Eyalet genelindeki yerel taşımacılık şirketlerinin çalışanlarını bir kez daha bu hafta Perşembe günü tüm gün grev yapmaya çağıran sendika açıklamasında, ilk görüşmelerde işveren tarafının, sendikanın taleplerini görmezden geldiği hatırlatıldı ve bu nedenle baskının artırılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Almanya’da uçak biletlerine uygulanan vergi artıyor Almanya’da uçak biletlerine uygulanan vergi artıyor

Ver.di'nin açıklamasının artından ulaşım şirketi DSW21'den de bir açıklama geldi. Dortmund ulaşım şirketi, grev günü Dortmund’da hafif raylı sistem hatları ile otobüs hatlarında hiçbir aracın çalışmayacağı duyuruldu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.