Kuzey Ren-Vestfalya (Alm. NRW) yönetimi bu yıl, ailelerin bir arada tatil yapmalarına olanak tanıyan "Family Time NRW" programını bir kez daha gerçekleştireceğini açıkladı.  Bu yıl başvurular çevrimiçi olarak yapılabiliyor.

Düşük gelirli aileler için planlanan, "Family Time NRW" programı, masraflarının devlet tarafından karşılandığı 7 günlük bir tatil anlamına geliyor. Aileler bu bir haftalık dönemde belirli konaklama yerlerinde kalabiliyor.

Aile Bakanı Josefine Paul yaptığı açıklamada ‘Family Time NRW'nin, özellikle krizler ve savaşlarla karakterize edilen zamanlarda aileyle vakit geçirmeye ve dinlenmeye duyulan ihtiyacın ne kadar büyük olduğunu gösterdiğini dile getirdi. Paul, “Eğitim destekli aile rekreasyonları ile öncelikli olarak tatile parası yetmeyen ailelerin günlük hayata biraz ara vermelerine ve topluluk duygularını güçlendirmelerine destek oluyoruz.” dedi.

Eyalet hükümeti, tatil programı ile normal şartlarda tatil yapma imkanı olmayan aileleri ve çocuğunu tek başına yetiştirmek zorunda olan anne veya babaları desteklemeyi hedefliyor.

Uygulamadan faydalanmak isteyen ailelerin gelir durumu gibi belirli şartları karşılaması gerekiyor. Ancak gelirinden bağımsız olarak, bakıma muhtaç çocukları olan veya en az bir engelli aile üyesine sahip olan aileler de bu tatil fırsatından yararlanabiliyor.

Programda ailelerin 3 ila 7 gün arasındaki tatilinde masrafı (Tam pansiyon olarak) eyalet tarafından karşılanacak. Aileler masrafın sadece yetişkin başına 50 euro ve çocuk başına ise 25 eurosunu kendi cebinden ödeyecek. Belirli bir gelir sınırının altında olanlar bu paydan da muaf tutuluyor. Tatil boyunca oluşan ek masraflar ise aileye ait.

Almanya’da sözde kahin Türk, Alman kadını 1,3 milyon euro dolandırdı Almanya’da sözde kahin Türk, Alman kadını 1,3 milyon euro dolandırdı

‘Family Time NRW' programına katılmak veya hakkında detaylı bilgi almak için diakonie-reisedienst.de web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.