Cumartesi günü erken saatlerde Alaska semalarını izleyen Kuzey ışıkları meraklıları, auroranın ortasında galaksiyi andıran açık mavi bir sarmalın belirmesiyle büyük bir şaşkınlık yaşadı. Spiralin nedeninin, California'dan fırlatılan bir SpaceX roketinden salınan fazla yakıt olduğu açıklandı.

Alaska Üniversitesi Fairbanks Jeofizik Enstitüsü'nde Araştırma Görevlisi olan Uzay Fizikçisi Don Hampton, bazen roketlerin atılması gereken yakıtlar olduğunu söyledi.

"Bunu yüksek irtifalarda yaptıklarında, o yakıt buza dönüşüyor. Eğer güneş ışığındaysa, bunu bir tür büyük bulut olarak veya girdap şeklinde görmek mümkün"

Yaygın bir manzara olmasa da Hampton, bu tür olayları yaklaşık üç kez gördüğünü söyledi.

Girdabın görünümü, Jeofizik Enstitüsü'nün tüm gökyüzü kamerasına hızlandırılmış olarak yakalandı ve sosyal medyada viral haline geldi. 

Kuzey ışıkları gösterisini izleyen fotoğrafçılar da girdabın fotoğraflarını sosyal medyada yayınladı.

SpaceX roketi, yaklaşık 25 uyduyla birlikte Cuma gecesi California'daki Vandenberg uzay üssünden havalandı.

Kaynak: The Guardian

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.