Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), bugün için özellikle öğleden sonra ülkenin doğu, kuzey ve Limburg bölgeleri için sarı kodlu uyarı yayınladı.

KNMI tarafından yapılan açıklamada, güneşli olarak başlayacak günün ilerleyen saatlerinde özellikle doğu, kuzey ve Limburg bölgelerinde sağanak ile birlikte dolu yağışının görüleceği belirtildi.

Meteoroloji enstitüsünün açıklamasına göre ülkenin doğu kesimlerinde sıcaklık 28 ila 29 dereceye kadar çıkacak ve bunaltıcı bir his yaratacak. Güneybatı ve batı kesimlerinde sıcaklık 20 derecede seyredecek. Yağmur yağışı ile birlikte sıcaklıklar 15 dereceye kadar düşecek. 

Öğleden sonra, bulutlu hava sağanak yağış ile birlikte, güneybatıdan başlayarak ülke geneline yayılacak. Tahminlere göre; günün ilerleyen saatlerinde yağmur gök gürültülü sağanak, dolu ve şiddetli rüzgar şeklinde seyredecek.

KNMI'nin bildirdiğine göre, saat 14:00'ten itibaren ülkenin doğu ve kuzeyinde gök gürültülü sağanak geçişleri yaşanacak. Sarı kodlu uyarı verilen bölgeler arasında Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland ve Limburg bulunmakta.

Yağış esnasında rüzgar şiddetinin saatte 60 ila 70 kilometreye kadar çıkacağı tahmin edilmekte. Bunun yanı sıra kısa sürede aşırı yağmur, dolu  

Sağanak yağış esnasında rüzgar hızının saatte 60 ila 70 kilometreye kadar çıkacağı öngörüsünde bulunan KNMI, aynı anda aşırı yağış ve çapı 2 cm.’yi bulan dolu yağışının da görülebileceği uyarısında bulundu.

Yağışlı hava akşam saatlerinde kuzey yönünden ülkeyi terk edecek.

Foto: Eric Witsoe - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın