Kahramanmaraş depremi sonrasında başlatılan yardım ve bağış kampanyaları tüm hızı ile devam ediyor. Depremzedelere ulaştırılmak üzere başlatılan ayni yardım kampanyasında yeni bir gelişme yaşandı. Hollanda Kraliyet Havayolları (KLM), Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) aracılığıyla toplanan yardım malzemelerini önümüzdeki iki hafta boyunca, ücretsiz taşıyacak.

Bilindiği üzere toplanan yardım malzemelerinin nakli konusunda Türk Havayolları tüm imkanları ile seferber oluyor. Ancak yaşanan depremin on binlerce insanı etkilemesi, toplanan yardımların çokluğu ve yardımların zamanında ulaştırılması anlamında yaşanan sorunları gidermek amacıyla yeni bir gelişme yaşandı.

Hollanda Diyanet Vakfı ve Kraliyet Havayolları arasında yapılan anlaşmaya göre, önümüzdeki iki hafta boyunca yardımlar ücretsiz olarak Türkiye’ye nakledilecek.  

HDV bünyesinde Hollanda’da 11 camide depremzedeler için toplanan yardım malzemelerinin ilk bölümü geçtiğimiz günlerde 80 tırla Türkiye’ye gönderildi.  Ayrıca Büyükelçilikasıtasıyla yapılan açıklamada da 2 sivil uçakla bölgeye malzeme gönderildiği belirtildi.

Geri kalan malzemelerin nakli için KLM ile görüştüklerini belirten Hollanda Diyanet Vakfı yönetim kurulu Genel Sekreteri Recep Ayaz SonHaber’e yaptığı açıklamada “Yöneticimiz Erkan Karagöz’ün yoğun çalışmaları ile KLM ile görüştük ve oradan olumlu cevap aldık. KLM havayolları önümüzdeki iki hafta boyunca, Türkiye’ye gönderilecek olan yardım malzemelerini, her gün, ücretsiz olarak nakliyesini gerçekleştirecek. Bunun teknik birkaç detayı kaldı. Türkiye’deki ulaşımın hangi kurumlarla birlikte nasıl sağlayacağımızla ilgili bir iki teknik detay kaldı. Onlarda önümüzdeki birkaç gün içinde çözümlenecektir.” dedi. 

Hollanda’daki Türk sivil toplum kuruluşları olarak Sosyal işler bakanı yetkilileri ile geçtiğimiz günlerde bir görüşme sağlandığını belirten Ayaz, “Toplantıda acil ihtiyaçlar, şuana kadar yapılanlar ve önümüzdeki günlerde yapılabilecekleri görüştük. Sosyal işler bakanı Karien van Gennip‘in hazır bulunduğu toplantıda toplumumuza destek ve moral verilmesi, Türk insanımıza taziyelerini ve iyi dileklerini iletmesi bizler için gerçekten önemliydi. Biliyorsunuz Savunma Bakanlığının da bir çalışması oldu. Toplantıda bu konu üzerine de bilgilendirildik.” şeklinde konuştu.

Ayaz “Sosyal işleri Bakanımızla bir araya geldik ve acilen ne gibi ihtiyaçlarımız olduğu ve hangi konularda neler yapılabilir konularında istişarelerimiz oldu. Verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Hollanda’da hükümetin bizlere bu kadar yakın olması ve sesimizi dinlemesi, bizleri memnun etti. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde de Başbakan Mark Rutte Rotterdam camimizi ziyaret etti. Bu da insanımıza moral olarak çok destek veriyor. “dedi.

Ayaz “Bakanlıklar ve resmi kurumlar olsun bize vermiş oldukları destek ve moral çok önemli bunu vurgulamak gerekiyor. İkincisi Hollanda Diyanet Vakfı olarak camilerimizde topladığımız malzemelerin hızlı bir şekilde depremzedelere ulaştırılması için gördüğümüz desteğin önemi büyük” dedi.

 “Bu durum tabiki bizleri sevindiriyor. KLM dışında farklı havayolu şirketleri ile de görüşüldüğünü, örneğin SkyLine ve Corendon'da kargolarımızı götüreceğini belirtti. Hollanda’da millet, ırk, din, fark etmeksizin herkesin bu insani duruma cevap vermesi, yardımlara açık olması ve destek vermesi özellikle de burada yaşayan biz Müslüman Türk toplumu olarak kötü günlerimizde bize moral ve destek oluyor. Örneğin camilerde yeterli derecede depolama alanımız olmadığı için iş adamlarımızın kendi depolarını açıp geçici olarak eşyaları orada muhafaza etmesi. Bunlar hep güzel şeyler ve özellikle belirtmek isterim.”

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.