Geçtiğimiz hafta sonunda yoğun bir taraftar desteği ile gerçekleşen Anadol – Beringen Türkgücü derbisinde sevinen taraf Anadol oldu. Hafta sonunda oynanan maç 1-0 Anadol üstünlüğü ile bitti.

Belçika'nın en eski Türk futbol kulüplerinden olan ve 1968 yılında gurbetçi vatandaşlarımız tarafından kurulmuş Anadol, geçtiğimiz günlerde ligde 19 karşılaşmada 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyetle mücadele eden İsmail Kaya yönetimindeki Beringen Türkgücü'yle karşılaştı. 

Bu önemli derbi maçına Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Engin Özdemir ve Genk Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kurtal gibi isimlerin yanı sıra Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu’ndan Nedim Koçaslan, Ali Aydoğdu ve Âdem Özer de tribünlerde yerini aldı.

ND5_0843 (1)

Maç, Beringen Türkgücü'nün vuruşu ile başladı ve ilk yarı boyunca Beringen Türkgücü, Şükrü Taşpınar ve Bünyamin Kaya'nın liderliğinde gol pozisyonları yakaladı ancak değerlendiremedi. Anadol ise 24. dakikada Hasan Bilican'ın kafa golüyle 1-0 öne geçti. 

İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan Beringen Türkgücü, maç boyunca gol bulma şansını değerlendiremedi ve maç 1-0 Anadol'un galibiyeti ile sona erdi. 

Galibiyet sonrası Anadol taraftarları ve futbolcuları galibiyet sevincini birlikte kutladılar. Bu galibiyetle Anadol puanını 30'a yükselterek ligde 6. sıraya yerleşirken, Beringen Türkgücü 29 puanla 9. sıraya düştü.

Brüksel'de büyük insan kaçakçılığı operasyonu: 17 şüpheli yakalandı, 4 iş yeri kapatıldı Brüksel'de büyük insan kaçakçılığı operasyonu: 17 şüpheli yakalandı, 4 iş yeri kapatıldı

İnce: Futbolcularımız iyi bir mücadele sergiledi 
Maç sonrasında görüşlerini Sonhaber.eu ile paylaşan Beringen Türkgücü Başkanı Engin İnce, takımının performansını övdü ve galibiyeti hak ettiklerini ifade etti. "Futbolcularımız iyi bir mücadele sergiledi, ancak yakaladığımız gol pozisyonlarını değerlendiremedik," dedi. İnce"Mağlubiyet bizim için hayal kırıklığı olsa da futbolcumuz Burak Kardeş'in sakatlanarak hastaneye kaldırılması daha büyük bir üzüntü kaynağı oldu." şeklinde ifade kullandı.

Özdemir : Üç puan almak önemliydi

ND5_0871 (1)
Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Engin Özdemir, heyecanlı bir maç olduğunu ve Anadol'un galibiyetinin kendisini mutlu ettiğini belirtti. Özdemir, “Beringen Türkgücü maç boyunca üstün olsa da Anadol'un maç sonunda üç puanı alması önemli” dedi. 

Kesmen: Taraftarın maçı dostluk içinde izlemesi anlamlıydı
T.C. Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, her iki takımı da tebrik ederek, "Güzel ve heyecanlı bir maç izledik. Yoğun Türk taraftarın maçı dostluk içinde izlemesi ve takımlarını desteklemesi anlamlıydı," ifadelerini kullandı ve her iki takıma da gelecek maçlar için başarılar diledi.

Anadol takımının kadrosu: Domique Baeten(Kaleci), Salih Şenol, Hakan Bayraktar, Martin La Barbera, Mesut Yazgan, Hasan Bilican, Emre Aydemir, İskender Karatoprak, Aytaç Yavuz Oğün, Enes Öztürk ve Mücahit Ulupınar

anadol

Beringen Türkgücü takımının kadrosu: Ahmed Belkheir(Kaleci), Burak Kürkan, Furkan Öztürk, Hüseyin Bilican, Mikagil Kışlalı, Ferhat Teker, Şükrü Taşpınar, Burak Kardeş, Okan Teker, Bünyamin Kaya ve Onurcan Aydın 

beringen türkgücü-1

Haber ve Fotoğraf : Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.