İngiltere’nin Chester kentinde yedi bebeği öldürmekle ve 10 bebeği de öldürmeye teşebbüsle suçlanan 32 yaşındaki hemşire Lucy Letby mahkeme karşısına çıktı. Letby’nin 2015-2016 yılları arasında Countess of Chester Hastanesi’nde çalışırken birçok ölümden sorumlu olduğuna inanılıyor. Beş erkek bebeği ve iki kız bebeği öldürmekle suçlanan Letby, iddiaları reddediyor.

Mahkemede ortaya çıkan detaylar
Countess of Chester hastanesinde sağlıklı bebeklerin hayatını kaybettiğini ve bu bebeklerin hayatını kaybettikleri sırada kayıtlı çalışanlar arasında hep Letby’nin olduğunu savunan iddia makamı, hastanenin yenidoğan bebek bölümünde diğer kurumlara oranla “ciddi oranda yüksek bebek ölümlerinin” yaşandığını belirtti.

Mahkemede Letby’nin bir bebeği üç kere öldürmeye çalıştığı, bir başka bebeği ise hava enjekte ederek öldürdüğü öne sürüldü. Savcı Nick Johnson KC, 18 ay içinde bebek ölümlerindeki artışın hızlanması üzerine hastanenin danışmanlarının endişelendiğini dile getirdi.

Polisin yaptığı soruşturmada 2015’in ortalarından 2016’nın ortalarına kadar iki bebeğin insülin ile öldürüldüğünün ortaya çıktığı aktarıldı.

İnsülinle zehirlenen başka iki bebeğin ise sağlık çalışanlarının çabaları sayesinde kurtarıldığını söyleyen Savcı Johnson, yenidoğan ünitesinde birinin bebekleri zehirleyebileceğinin kimsenin aklına gelmediğini belirtti.

Yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan Letby’nin cinayet işlemek için genellikle gece vardiyasını tercih ettiği nedeniyle ‘işini kötüye kullanmakla’ da suçlandığı bildirildi.

Özel güvenlik önlemleriyle mahkemeye getirildi
İngiltere halkının yakından izlediği davada Letby mahkemeye özel güvenlik önlemleriyle getirildi. İngiliz basını Letby için ‘cani hemşire’ başlıkları attı.

Mahkemede siyah takım elbise giydiği görülen Letby’e yedisi cinayet 15’i öldürmeye teşebbüs olmak üzere 22 farklı suçlama yapıldı.

Manchester Crown Court, Letby’nin bebekleri insülinle zehirlediğini ve E. isimli bir bebeğin bu nedenle öldüğünü söyledi. Mahkemede hemşirenin bazen ilk denemesinde bebekleri öldüremediği ve tekrar tekrar denemeye zorlandığı da belirtildi.

İngiliz basınında yer alan haberlerde bazı bebeklerin ailelerinin de mahkemede olduğu, görülen davanın sonuçlanmasının altı ayı bulabileceği aktarıldı.

2015-2016 yılları boyunca birçok bebeğin ölümünden sorumlu tutulan 32 yaşındaki hemşire Lucy Letby, 2018 yılında tutuklanmıştı.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.