Partisi içindeki desteğini büyük ölçüde kaybeden İngiltere Başbakan Liz Truss, Downing Street’teki Başbakanlık Konutu’nda yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Liz Truss bugün öğle saatlerinde Downing Street'teki Başbakanlık Konutu önünde bir konuşma yaptı. Truss, konuşmasında geçen ayki mini bütçenin ardından İngiltere’yi saran ekonomik kaosa atıfta bulundu.

İngiltere basınında yer alan haberlerde 45 gün önce göreve gelen Başbakan Liz Truss'ın bir süredir istifa edeceği iddiaları yer alıyordu. Yayınlanan haberlerde Truss’un partisi içindeki desteğin büyük ölçüde kaybettiği ve siyasi hayatını sürdürme mücadelesi verdiği belirtiliyordu.

İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın aninden gelen istifasıyla büyük bir darbe daha alan İngiltere Başbakanı Liz Truss, dün Avam Kamarası’nda yapılan bir oylamada Muhafazakar Parti içindeki kaosun kameralara yansımasıyla iyice güven kaybetmişti. İngiliz basını ve otoriteler istifasına kesin gözüyle bakıyordu.

Liz Truss, yine skandallar dizisi yüzünden istifa etmek zorunda kalan Boris Johnson’ın yerine 45 gün önce göreve gelmişti.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.