Brüksel'de AB yetkilileriyle yaptığı bir toplantı sonrasında açıklama yapan Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot, İsrail’in saldırılarında yaralanan Filistinli çocukların Hollanda’ya getirilmesi konusunu araştırıldığını kaydetti.

Bakan Bruins Slot sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda da "Çocuklar da dahil olmak üzere acil tıbbi bakıma ihtiyaç duyan çok sayıda insan var. Bu nedenle uluslararası ortaklarımızla hasta ve yaralı Filistinli çocukları Hollanda'ya kabul etme olasılığını görüşüyoruz. Gazze'deki insani durumun derhal iyileştirilmesi için daha fazlası yapılmalıdır. Bugün Brüksel'de bunu bir kez daha ısrarla vurguladım.” şeklinde yazdı.

Edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanlığı diplomatik kanallar aracılığıyla bunun nasıl sağlanacağı konusunda görüşmeler yaparken, Sağlık, Refah ve Spor Bakanlığı (VWS) da Hollanda'da kaç çocuğun barındırılabileceğini araştırıyor. 

VWS Bakanı Ernst Kuipers X'te yaptığı açıklamada bakanlığın yardıma hazır olduğunu söyledi. Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding aracılığıyla bu çocuklar için hastane yatakları aranacağını belirten Bakan, diğer sağlık kuruluşlarıyla da çalışılacağını kaydetti. 

İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlamasından bu yana Gazze Şeridi'nde 4 bin 630'u çocuk olmak üzere 11 bin 240 kişi öldürüldü.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş