Geleceğin dünyasında tıbbi nedenlerle insanların vücuduna çip takılacağı düşüncesi ütopya olarak görülse de şuanda bu çiplerden taktıran insanların da olduğu biliniyor. Hollanda’da bu tür çipleri deri altına yerleştiren tek bir dövme merkezi bulunuyor. Yapılan bir anket çalışması ise toplumda bu düşünceye karşı olanların sayısının oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Hart van Nederland televizyon programının 3 bin kişi ile yaptığı bir ankete göre katılımcıların dörtte üçü tıbbi çip takılmasına karşı. 

Ankete katılanlara, vücutlarına çip yerleştirilmesine açık olup olmayacakları sorulduğunda, yüzde 74'ü kararlı bir şekilde "hayır" yanıtını verdi. 

Hayır cevabı verenlerin yarısı, her şeyi fiziksel olarak kontrol etmek istediğini ve bu şekilde dijital bir ürünü tercih etmediğini belirtirken, yüzde 44'ü mahremiyetlerinin çipler nedeniyle ihlal edileceğini düşündüğünü belirtti.

Bu şekilde bir çipi vücuda yerleştirildiğinde sağlık sorunları yaratabileceğini belirtenlerin oranı yüzde 34 ve bu sistem sayesinde nakit ödemenin ortadan kalkacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 31.

Pirinç tanesi büyüklüğündeki çiplerle örneğin temassız ödeme yapılabiliyor, kapılar açılabiliyor, kalp atışı gibi sağlık alanında bilgi toplanabiliyor veya kişisel veriler her zaman ve her yerde kişinin yanında oluyor.

Destekleyenlerin oranı yüzde 17

deri altı cip
Anket katılımcılarının sadece yüzde 17’si böyle bir çiple yaşaya bileceğini belirtti. Tıbbi çip takılmasına “evet” diyenler arasında en popüler seçenek ise üzerinde kan grubu veya donör kodunun da yer aldığı çipler. Ancak kimlik kartı bilgilerinin de yer alması, bu grubun desteklediği özellikler arasında yer aldı. 

Tıbbi çip takılmasına olumlu bakan katılımcıların yüzde 63’ü ateş veya kalp hızını ölçebilecek olan çiplerin kötü bir fikir olmadığını savundu. 

Çip taraftarlarının neredeyse yarısı çipin kapıları açmak veya dijital cihazlara ulaşım konusunda pratik bir çözüm olacağını düşünüyor. Yarısından fazlası ise temassız ödeme seçeneği olan çipleri tercih edeceğini belirtti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.