Hollanda’nın üç büyük bankası ING, ABN Amro ve Rabobank, bankacılık işlemlerinin daha çok dijital olara halledilmesi ve şubelerine gelen müşteri sayısını azlığı nedeniyle yıl içinde 102 şubesini kapattı.

Nu.nl sitesinin adı geçen bankalardan elde ettiği bilgilere dayanarak verdiği haberde, bankaların müşterilerine alternatif hizmetler sunduğu ve daha çok dijital bankacılığa yöneldiği belirtildi.

Yayınlanan habere göre, 2022 yılı başında 77 banka şubesine sahip olan ABN Amro, şuanda bu sayıyı 27 şubeye kadar düşürdü. ING Bankası 88 şubeden 57 şubeye, Rabobank ise 157 şubeden 136 şubeye kadar indi. 

Her üç banka da kapatılan şubelerin yerine müşterilerine alternatif olanaklar da sunmayı ihmal etmedi. ABN Amro her kapanan şube için üç finansal koç görevlendirdiğini belirtti. Görevlendirilen finansal koçlar müşterilere evlerinde şahsen, telefonla veya çevrimiçi olarak yardımcı olucaklar.

Genel olarak, bir saat içerisinde üç veya daha az müşteri gelmesi halinde o şubeyi kapattıklarını belirten ING, kapatılan şubelerin yerine hizmet noktaları oluşturduğunu açıkladı. 

Rabobank ise kapanan şubelere alternatif olarak “esnek şubelerle” çalışmakta olduğunu belirtti. Başka bir değişle müşterinin sorununu çözmek adına farklı iletişim noktaları oluşturuldu. 

Şubelerin kapatılma nedeni
Üç banka da NU.nl'ye yaptığı açıklamada, şubelerin kapatılmasındaki başlıca nedenin, işlem yapmak için gelen müşteri sayısındaki düşüş olduğunu belirtti ve kapatma kararı alınmasında corona sürecinin de etkili olduğunu kaydetti.

Haberde ayrıca önümüzdeki dönemde daha ne kadar şubenin kapanacağı konusunda her üç bankanın da bir açıklama yapmaktan kaçındığı aktarıldı
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.