Merkezi İstatistik Bürosu (CBS)  Hollanda’nın nüfusuna ilişkin son verileri paylaştı. Buna göre şu anda ülkede 17,9 milyon kişi yaşıyor. Bu yılın başından bu yana 110 bin 700 kişi nüfusa dahil olsa da  2022'ye göre kıyasla nüfus artışı oldukça azaldı. 

CBS’in Ekim ayı başındaki verilere dayanarak yaptığı açıklamaya göre, nüfusun daha az artmasındaki nedenlerin başında doğum oranlarının azlığı, Ukrayna’dan gelen mülteci sayısının düşmesi ve yurtdışından ana vatanına dönen Hollandalıların sayısındaki düşüş göstertildi.

2022'de yılın ilk dokuz ayında toplamda neredeyse 200 bin Ukraynalı Hollanda’ya göç etti. Bu sayı bu yılın aynı döneminde daha da düştü. 1 Ekim itibariyle Hollanda’da bulunan Ukraynalıların sayısı 105 bin olarak açıklandı.

Doğum sayısı 2010'dan beri azalıyor, öte yandan 2020'de koronavirüs salgınının başlamasından bu yana ölüm oranı nispeten yüksek seyrediyor.

2023'ün ilk dokuz ayında yaklaşık 123 bin 400 çocuk doğdu. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre 3 bin 400 daha azdı. Aynı dönemdeki ölüm sayısı ise yaklaşık 124 bin 300 olarak görülmekte.

Ana vatanına göç eden Hollandalıların sayısı son yıllarda (2020 ve 2021 koronavirüs pandemisi hariç) sabit kaldı. Ancak 2020'den bu yana Hollanda'ya geri göç edenlerin sayısı azaldı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş