Belçika’da Gent Üniversitesinde ‘Avrupa’nın çöküşü’ konulu konferans vermek için giden sağcı popülist parti Demokrasi Forumu Partisi (FvD) lideri Thierry Baudet, şemsiyeli saldırıya uğradı.

Gent kentinde yer alan Gent Üniversitesinde, binaya girişi esnasında ismi açıklanmayan bir kişi tarafından şemsiyeli saldırıya uğrayan Baudet kafasından darbe aldı. Siyasetçinin sağlık durumu hakkında herhangi başka bir açıklama yapılmadı. 

Saldırgan polis tarafından yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. Baudet'in herhangi bir yaralanma yaşayıp yaşamadığı belli değil. 

Baudet aldığı darbenin ardından hemen Gent Üniversitesi kampüsüne girdi. Saldırgan, Putin karşıtı ve faşizm karşıtı sloganlar attı. Baudet, daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in politikalarını ve Ukrayna'daki savaşı desteklediğini belirtmişti. 

Başbakan Mark Rutte, saldırı ile ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi X üzerinden yaptığı açıklamada "Politikacılara dokunmayın. Thierry Baudet'in bu akşam Gent'te başına gelen kesinliklen kabul edilemez. Fikirlerine katılmadığınız politikacılara fikirlerini kelimelerle karşılık verirsiniz, asla ve asla şiddetle değil." şeklinde ifade kullandı.

İki kez konferansı iptal edilmişti
Hollandalı Milletvekili ve FvD Lideri Baudet, muhafazakâr öğrenci derneği KVHV'nin daveti üzerine Gent Üniversitesi'nin bir binasında 'Avrupa'nın çöküşü' konulu bir konferans vermek için bulunuyordu. 

Konferans güvenliğin garanti edilemeyeceği nedeniyle Gent Üniversitesi tarafından iki kez reddedilmişti. Ancak Danıştay nihayetinde konferansın devam edebileceğine karar verdi. 

Polis, konferans saatinde ilan edilen bir karşı gösteriş nedeniyle, Gent'in merkezinde büyük bir güçle, hatta tazyikli su ile hazır bulundu. Konferansın yapıldığı cadde de polisi kordon altına alındı. Universiteitstraat'a girmek isteyen herkes bir devriye tarafından durduruldu ve arandı. Gent Üniversitesi binalarının içinde de kontroler yapıldı. Baudet ayrıca bir koruma tarafından kuşatıldı ve girişte polis ekipleri yerleştirildi. 

Hollanda parlamentosunun alt meclisinde beş sandalyeye sahip olan FvD lideri Baudet, Rusya'ya verdiği açık destekle dikkat çekiyor. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısını kınamayı reddeden Baudet, savaşın sorumlusu olarak Batılı devletleri gösteriyor.

©Sonhaber.eu
Haber: Halil Uygun

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş