Kriminal olaylar üzerine yazıları ve araştırmaları ile tanınan Telegraaf yazarı John van den Heuvel’ın aracını A2 karayolunda uzun süre ve yakın mesafeden takip ettiği için yakalanan kişinin, 36 yaşındaki Mourad O. olduğu ortaya çıktı.

Parool gazetesinde yer alan haberde Mourad O.’nun hafif suçlardan sabıka kaydının bulunduğu belirtilirken, önemli bir detay dikkat çekti. Habere göre Mourad O., 2021 yılında görülen Marengo davasında Ridouan Taghi ve diğer sanıklara karşı tanık olarak mahkemeye çağrılmış.

Haberde; Merenge davasının şüphelilerinden Mohamed el A.’nın (diğer suçların yanı sıra, 2016'da Ranko Scekic'in öldürülmesinden sorumlu kişi), Mourad O. tarafından da doğrulanacağını belirttiği, kapsamlı bir açıklama yaptığı. Bunun üzerine Mourad O.’nun davada tanık olarak dinlenmek üzere mahkemeye çağrıldığı belirtildi. Ancak O. mahkemede sessiz kalmayı tercih etti ve Mohamed el A.’nın açıklamalarını doğrulayacak bir ifadede bulunmadı.  

Parool; Mourad O.'nun daha önce uyuşturucu ile ilgili bir davadan tutuklandığını, Ridouan Taghi çevresindeki bazı kişileri tanıyor olabileceği, ancak suç ortamında önemli bir rol oynayıp oynamadığının henüz belirsiz olduğunu aktardı. 

Mourad O.’nun Utrecht Ondiep bölgesinde kendi adına yasal bir şirketin de sahibi olduğu, söz konusu şirketin elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurduğu belirtiliyor.

Gözaltı süresi uzatıldı
Mourad O. Cuma günü Amsterdam Mahkemesi Sorgu Yargıcının karşısına çıkartıldı. Yargıç O.’nun gözaltı süresinin 3 gün daha uzatılmasına karar verdi. Mourad O.’nun sadece avukatı ile görüşmesine izin veriliyor.

Şüpheliye ait Audi RS3 marka aracın Savunmaya bağlı Patlayıcı Madde İmha Servisi ekiplerince de arandığı ancak hiçbir maddeye rastlanmadığı da belirtilenler arasında yer alıyor. 

A2’de polis operasyonu
Şüpheli Mourad O. Perşembe günkü operasyonda, Van den Heuvel ve korumalarının içinde bulunduğu aracı çok uzun süre ve yakın mesafeden takip ettiği şüphesiyle gözaltına alınmıştı. 

Bir süredir Kraliyet ve Diplomatik Güvenlik Servisi (Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging -DKDB) tarafından koruma altında olan gazeteci John van den Heuvel, Maarssen ve Breukelen arasındaki A2 karayolundaki operasyonda, protokol gereği en yakın polis merkezi olan Driebergen’daki Ulusal Birim merkezine götürüldü.

Operasyon esnasında A2 karayolu iki taraflı olarak trafiğe kapatıldı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU