Bulgar sınırında Hollanda'dan Türkiye'ye giden bir kamyon içinde 1 milyon euro ele geçirildi. Türk sürücü hakkkında soruşturma başlatıldı.

Bulgaristan Gümrük Dairesi’nden edinilen bilgiye göre, Bulgaristan’ın Türkiye’ye açılan Lesovo sınır kapısındaki yetkililer, geçtiğimiz hafta yapılan aramalarda toplam 1 milyon 15 bin 270 euro nakit para ele geçirdi.

Bulgar gümrüğünden yapılan açıklamada, Hollanda’dan yola çıkan ve Türkiye’ye gitmek için 17 kasım günü Bulgar sınırına gelen frigofirik soğutuculu bir kamyonun detaylı araması esnasında, şoförün beyan edilecek bir miktar olmadığını söylemesine rağmen, 1 milyonun üzerinde nakit para ele geçirildiği belirtildi.

Gümrük İstihbarat ve Soruşturma Dairesi görevlilerinin sınır kapısına gelen araçlarda uyguladığı ve risk analizi yöntemini kullandığı detaylı aramada, aracın soğutmalı yarı römork ünitesinin etrafındaki fabrika boşluklarına yerleştirilmiş, folyoya sarılmış halde euro banknotlar ele geçirildi. 

Savcılık ele geçirilen ve belirlenen yasal miktarın çok üzerindeki para nedeniyle aracın Türk asıllı sürücüsü D. A. hakkında soruşturma başlattı. Ele geçirilen 1 milyon 15 bin 270 euro nakit paraya el konuldu.

©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.