Hollanda Diyanet Vakfı, ülkede hafızlık geleneğinin sürdürülmesi ve hafızlık kalitesinin artırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. HDV camilerinde hafızlık eğitimini tamamlayan gençlerimiz Avrupa çapında yapılan "Hafızlık Tespit Sınavı"na girerek hafızlıklarını tescil ettiriyor. Son olarak HDV Driebergen Hacı Bayram Caminden Zeynep Aslan ve Sümeyye Aslan isimli iki kardeş de bu sınavı başarı ile geçerek Hafızlık Belgelerini aldı.

Hafızlık komisyon çalışmalarına rehberlik ve danışmanlık yapan Din Hizmetleri Müşaviri Prof Dr. Haluk Songur hafız kardeşlere belgelerini bizzat teslim ederek her iki kardeşi de tebrik etti.

Sungur hafızlık belgelerinin teslim töreninde çocukların ebeveynleri Ömer ve Esra Aslan çiftine eğitim boyunca göstermiş oldukları fedakarlıklar dolayısıyla şükranlarını belirtti.

Hafız olan Zeynep ve Sümeyye Aslan kardeşler, eğitimleri ile beraber hafızlığın yapılabileceğini belirtirken, önemli olanın azim ve disiplinle çalışma olduğunu ve Kur'an hıfzettikleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Hafizlik Belges 02

Haluk Sungur önümüzde dönemde de pek çok yeni gencimizin hafızlık eğitimlerini tamamlayarak belgelerini alacağını ve hafız olacağını belirtti.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş