Geçtiğimiz yıl enflasyonun ciddi şekilde artması ve alım gücünün düşmesi tüketicilerin özellikle market alışverişlerinde indirimli ürünlerin peşine düşmesine neden oldu. Marketlerin tüm satışının yüzde 25’i indirimli ürünler üzerinden gerçekleşti.

Kamu yayıncısı NOS'un haberine göre, pazar araştırmacısı Circana tarafından yapılan bir analiz, toplam 25 milyar euro'luk satışın neredeyse dörtte birinin indirimli ürünlerden geldiğini gösterdi.

İndirim oranları yüzde 25 ila 30 arasında değişirken, marketlerde ‘1+1 bedava’ ve hatta ‘2+4 bedava’ şeklinde teklifler de sunuldu.

Süpermarketler bulaşık makinesi tabletleri, şampuan, diş macunu ve deterjan gibi ürünlerde yüzde 70'e varan oranlarda indirim uygularken, uzun ömürlü ürünlerde ortalama yüzde 33’e varan indirim fırsatı sunuldu.

Cincara araştırmasına göre tüketiciler her yıl indirimli ürün satışlarına daha fazla harcama yapmaya başladı. İndirimli ürünlere yapılan harcamalar 2007 yılında tüm süpermarket satışlarının yüzde 13'ünü oluştururken, birkaç yıl sonra bu oran yüzde 20'ye yükseldi. Şimdiyse neredeyse yüzde 25'lik bir rekora ulaşıldı.

Circana araştırmasına göre, 2023'te fiyatı en fazla düşen ilk 10 ürün ve uygulanan ortalama indirim oranı şu şekilde sıralanıyor:
1 Dondurulmuş pirinçli ve makarnalı ürünler: Yüzde 71
2 Temizlik malzemeleri: Yüzde 69
3 Bulaşık makinesi tabletleri: Yüzde 68
4 Diş macunu: Yüzde 66
5 Deodorant: Yüzde 59
6 Oda spreyleri: Yüzde 59
7 Yüz bakımı ürünleri: Yüzde 57
8 Deterjanlar: Yüzde 56

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Hollanda’da doğurganlığı etkileyebilecek kimyasal içeren bu hobi seti geri çağrıldı Hollanda’da doğurganlığı etkileyebilecek kimyasal içeren bu hobi seti geri çağrıldı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.