Maassluis'teki A20'den Rozenburg’a bağlantı sağlamak için inşa edilen yeni Blankenburg bağlantısı 2024'ten itibaren ücretli olacak. Yol ücretinin 2024 itibariyle binek araçları için 1,32 euro, yük araçları içinse 7,94 euro olacağı tahmin ediliyor.

Westland, Maassluis ve Midden-Delfland belediyeleri kamu yayıncısı WOS tarafından verilen bilgide, şuanda Rijkswaterstaat tarafından inşası devam eden ve A24 otoyolu olarak isimlendirilen yeni bağlantı hattının Maassluis ve Vlaardingen arasındaki A20’den Rozenburg'daki A15 otoyoluna uzanacağı belirtildi. Bağlantı yolu üzerinde “Maasdeltatunnel” ve “Hollandtunnel” isimlerinde iki de tünel yer alacak.

Habere göre yeni otoyolun inşası 331 milyon euroyu bulacak ve bu maliyetin geri kazanılması için otoyol yaklaşık 25 yıl paralı geçiş ile kullanılacak. 

Yeni vergi sisteminde geçiş ücreti düşer
Hükümet ortakları VVD, D66, CDA ve ChristenUnie'nin yaptığı koalisyon anlaşmasına göre, 2030'da tüm sürücüler araç kullanımına göre vergi ödeyecek. Yeni vergi sisteminin adı Motorlu Taşıt Vergisi Plus (MRB Plus) olarak adlandırılacak. 

Kilometre hesabına göre ödeme yapılacak yeni sistemde sürücüler 3 şekilde motorlu taşıt vergisi ödeyecek: yeni arabalar için satın alma vergisi (bpm), yakıtlar üzerindeki tüketim vergileri ve kat edilen kilometre başına alınacak vergi. 

Hükümetin planladığı şekilde 2030 yılında kilometre hesabına göre ödeme yapılacak yeni sistemin devreye girmesi halinde Blankenburg geçiş ücretlerinin de düşeceği tahmin ediliyor.

Gişe yerine kameralı sistem
WOS'ye göre yeni otoyolda gişe sistemi yerine kamera sistemi kullanılacak. Başka bir değişle; bu otoyolu kullanan sürücüler ödeme yapmak için bir gişe önünde durmak zorunda kalmayacak. Yolun üzerine yerleştirilecek olan kamera sistemi geçenher aracın plakalasını okuyacak ve araç sahibine otomatik ödeme olanağı sağlanacak.

Yurt dışından gelen araçlarda da aynı sistem kullanılarak araç sahibine fatura gönderilecek.

Foto: Rijkswaterstaat

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın