Hollanda’da Moordrecht yakınlarında 8 bin konutu yer alacağı yeni köy inşası için karar verildi. Zuidplas belediyesine bağlı olacak yeni köyün adı henüz bulunamadı. Belediye bunun için vatandaşlara çağrı yaptı ve yarışma düzenlediğini açıkladı.

Hollanda’da bir mahkeme çalışanı bilgi sızdırmaktan yakalandı Hollanda’da bir mahkeme çalışanı bilgi sızdırmaktan yakalandı

Yeni köy, Zevenhuizen/Nieuwerkerk'teki Derde Tochtweg ve Zuidelijke Dwarsweg arasındaki bölgeye kurulacak.

Zuidplas Belediyesi, kurallara uygun olan tüm başvuruların bir komite tarafından değerlendirileceğini, seçilen ilk üç ismin Zuidplas sakinlerinin oyuna sunulacağı belirtildi. Oylama işleminin yaz tatilinden sonra gerçekleşmesi ve sonbaharda da kazanan ismin açıklanması bekleniyor. 

Yarışmayı kazanan kişiye ise bir yıl boyunca ücretsiz meyve gönderileceği belirtildi.

Yarışmanın şartları
Yarışmaya katılacak olan vatandaşların bazı şartları karşılaması gerekiyor. Belediye açıklamasına göre yeni köyün isminin “inandırıcı, telaffuzu ve hatırlanması kolay, bölgeyle bağlantılı, bölgenin kimliğine, doğasına ve tarihine uygun ve turistik bir değere sahip” olması gerekiyor.

Belediyenin bu konuda hazırladığı bir video bulunmakta. Belediye yeni köyün isminin Middengebied'in temeli olan konsepte uygun olması gerektiğine de vurgu yapıldı.

Yarışmaya katılmak için belediyenin açtığı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz: De Naam van het nieuwste dorp

Belediye tarafından yayınlanan köyün temsili planı:

yeni köy

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş