Belçika’da gelecek hafta pazar federal meclis ve bölge meclisleri seçimi yapılacak. İçişleri Bakanlığı seçim gününü hatırlatarak oy kullanmayan kişilerin para cezası ile karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

Bakanlık sözcüsü, "Tüm bu kişiler, teorik olarak 40 ila 80 euro arasında bir para cezası riskiyle karşı karşıya. Bu ceza, birden fazla kez oy kullanmamaları durumunda daha da artabilir. Geçmişte gördüğümüz gibi, savcılıklar genellikle oy kullanmaya gelmeyenlere öncelik vermiyor. Kendi başınıza oy kullanabilir veya bir vekaletname ile oy verebilirsiniz. Bu nedenle, o gün gelmek en iyisidir." Açıklamasında bulundu.

Belçika’da Haziran ayında yapılacak Federal, Flaman, Valon, Brüksel, Almanca konuşan azınlık parlamentoları seçimlerinde 7 milyon seçmen sandık başına gidecek. Seçimlere farklı partilerden katılan Türk adaylar için bu listeye bakabilirsiniz.

Belçika'da aracınızı ödünç veriyorsanız, sigorta açısından bu kurallara dikkat edin Belçika'da aracınızı ödünç veriyorsanız, sigorta açısından bu kurallara dikkat edin

Oy kullanma zorunluluğu
Belçika'da oy kullanma zorunluluğu bulunmakta. Bu da her seçme hakkına sahip her vatandaşın oy kullanmak zorunda olduğu anlamına gelir. Bu zorunluluğa uymamak, para cezalarıyla ve bazı durumlarda belirli vatandaşlık haklarının kısıtlanmasıyla sonuçlanabilir.

Sandık başına örneğin hastalık, tatil veya diğer geçerli nedenlerle şahsen gidemeyecek olan seçmenlerin, yerine bir başkasına vekaletname vererek oy kullanma imkanı vardır. 
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş