Meteoroloji sitesi Weer.nl’in verdiği bilgiye göre bu hafta sonu Pazar günüden itibaren hava sıcaklıkları yaz dönemini hatırlatan seviyeye çıkacak. Çarşamba günü yer yer sıcaklıkların 25 dereceye kadar çıkacak. 

Cumartesi sabahı ülkenin iç kesimleri kuru ve güneşli ancak sahil kesimleri sağanak yağışın görüldüğü bir güne merhaba dedi. Günün ilerleyen saatlerinde yağmur tüm ülke genelinde etkili olacak. Sadece kuzeybatıda hava kuru ve güneşli olacak. 

Akşam saatlerinde sadece güneybatı ve batı kesimleri bulutlu olacak ve yer yer hafif yağmur geçişleri görülecek. Gece sıcaklıklar 10 derecenin altına kadar düşecek. Twente’de sıcaklık 6 dereceye kadar düşecek, sahil kesiminde ise 13 derece civarında olacak.

Pazar günü hava basıncının da etkisiyle sıcaklıklar 18 ila 20 derece arasında seyredecek. Sadece sabah saatlerinde kuzey bölgeleri bulutlu olacak. Günün geri kalan kısmında ülke genelinde güneşli bir hava hakim olacak.

Weer.nl’e göre önümüzdeki haftanın ilk yarısında yağış ihtimali çok düşük ve genel itibariyle güneşli geçecek. Pazartesi sıcaklıkların 20 ila 23 derece arasında, Salı günü 22 ila 24 derece arasında ve Çarşamba günü ise özellikle güney bölgelerinde 25 derece civarında seyredecek. 

Haftanın ikinci yarısında güneş sık sık kendini gösterse de yer yer yağmur görülecek. Sıcaklıklar 20 derece civarında seyredecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş