Sosyal paylaşım sitesi Youtube üzerinden paylaşılan bir video, Hollanda’da su seviyesinin düştüğünü, bazı nehirlerin kuruma noktasına geldiğini gözler önüne serdi.

Drone Chiefs adlı kanal tarafından yayınlanan görüntülerde, ülkenin farklı bölgelerinden elde edilen drone görüntüleri yer aldı. 

Mevsim normallerinin altında seyreden yağışlar ve aşırı sıcakların etkisiyle nehirlerdeki su seviyesi düşmeye devam ediyor. 

Acil eylem planı devreye girdi
Geçtiğimiz günlerde hükümet devam eden kuraklık nedeniyle Hollanda'da su sıkıntısı çekildiği resmi olarak duyurdu. Yapılan açıklamada Acil Su Dağıtımı Planının devreye sokulduğu belirtildi ve setlerin, turbalıkların ve çok hassas doğa alanlarının mümkün olduğunca uzun süre su ile beslenmesinin sağlanacağı kaydedildi.

Açıklanan plana göre öncelik “setleri güvende tutmak ve doğaya ve turbalıklara geri dönüşü olmayan zararları önlemek” olacak. İkinci etapta tatlı su, içme suyu ve enerji arzını korumak için kullanılacak. Sıralamada daha sonra sanayi, tarım ve denizcilik gibi alanlar gelecek.

Geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan Altyapı ve Su Yönetimi Bakanı Mark Harbers 2018 yılından bu yana ilk kez Su Kıtlığı Yönetim Ekibinin (MTW) bir araya geleceğini aktardı. Bakan şuanda içme suyu konusunda sıkıntı yaşanmadığını sözlerine ekledi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın