ANP çatısı altında çalışan LocalFocus ile Kieskompas tarafından yürütülen bir ankete göre; her ne kadar büyük bir çoğunluk 3. doz aşı (Booster) yaptırmayı tercih etse de, neredeyse her on kişiden biri 3.doz aşı vurulmak istemediğini belirtiyor.

Ankete katılanların yüzde 83,5  üçüncü doz aşı yaptıracağını söylüyor ancak, yüzde 7,5 henüz buna karar vermemiş durumda.

Bölgelere bakıldığında; 3.doz takviye aşı olmak istemeyenlerin çoğunluğu Güney Hollanda ve Overijssel bölgelerinde. Flevoland bölgesinde ise kararsız kalanların oranı yüksek. 

Takviye aşıyı yaptıracağını söyleyenler arasında Limburg ve Drenthe bölgesindekiler çoğunluğu oluşturuyor. 

Takviye aşı yaptırmak isteyenlerin yaşlarına göre bakıldığında ise 65 yaş üstü kişilerin neredeyse yüzde 95'inin korona virüse karşı aşı olmak istediği görülüyor.

50 ile 64 yaşları arasındaki vatandaşlar takviye aşı yaptırmanın iyi fikir olduğunu düşünüyor. 18 ila 34 yaşları arasındaki  genç yetişkinlerin 3. doz aşı yaptırma isteği düşük olsa da bu grubun dörtte üçü aşı yaptıracağını belirtiyor.

Halihazırda son aşılarını en az altı ay önce yaptırmış, 1944 ve 1945 doğumlu vatandaşlar üçüncü takviye doz aşı için randevu yapabiliyorlar.  

Kasım ayı sonuna kadar yapılan bu ankete 4 bin 300 kişinin katıldığı belirtiliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU