Hollanda'da vergi skandalında mağdur olan ve yoksulluk içerisinde büyümek zorunda kalan çocuklara tazminat ödenecek.

Vergi dairesinde göçmen kökenli ailelere yönelik yapılan fişleme operasyonunun bir ayağını oluşturan ve çocuklu ailelere verilen yardım ödeneğinde yaşanan adaletsizlikleri telafi etmek için harekete geçen hükümet, sonunda işleri hızlandırmaya karar verdi.

Devlet Bakanı Van Huffelen konuyla ilgili Temsilciler Meclisi'ne gönderdiği açıklamada; yaşanan bu haksızlık sonucunda, ailevi sorunlar yaşamak zorunda bırakılan ve yoksulluk içinde büyüyen çocuklara tazminat verileceğini açıkladı.

Van Huffelen açıklamasında, mağdur olan bu çocukların yaşlarına bağlı olarak ailelere 1500 ila 7500 euro arasında tazminat ödeneceğini, ayrıca gençlerin travmayla başa çıkma ve toplumda yollarını bulma konusunda da uzun vadeli destek alabileceklerini kaydetti.

"Gençlerin kaybı hiçbir şekilde geriye dönük olarak onarılamaz. Kabine onların acılarını kabul edebilir ve daha iyi bir geleceğe katkıda bulunabilir." şeklinde açıklama yapan Van Huffelen, 
bu yardımın yaklaşık 70.000 çocuk ve genci ilgilendirdiğini kaydetti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU