Tatil sezonu yaklaşıyor. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde olduğu gibi Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşları da tatilini Türkiye’de memleketinde geçirme hazırlıkları yapıyor. Bazı vatandaşlarımız yurda karayolu ile ulaşmayı tercih ederken, bazı vatandaşlarımız da havayolu ile memlekete ulaşma isteği içinde.

Tüm bu hazırlıklar devam ederken, birçok vatandaşımız, Covid-19 uygulamaları kapsamında memlekete girişte istenen PCR test sonucu veya aşı kartı ibrazı uygulamasının neden halen daha devam ettiği sorusunu soruyor.

SonHaber haber merkezimize ulaşan, gerek Almanya ve Belçika’da gerekse Hollanda’da ikamet eden okuyucularımız, hem hava hem de karayolu ile Türkiye’ye giriş yaparken uygulanan aşı veya negatif PCR test ibrazı zorunluluğunun ne zaman kalkacağını soruyor.

Özellikle bu uygulamanın kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı’na da çağrıda bulunuyor.

"Mecburen test yaptırmamız gerekecek"
Okulların tatil edilmesiyle birlikte Türkiye’ye gidecek bir vatandaşımız  “karayolu ile giderken sıla yolundaki ülkelerin çoğunda bu uygulama kaldırıldı ama kendi ülkemize girerken halen daha test sorgusuna takılıyoruz. Hollanda’ya dönerken böyle bir sorunumuz yok” diyor.

Belçika’da ikamet eden bir okuyucumuz ise, Türk yetkililere yaptığı çağrıda “İki gün önce Türkiye’den Belçika’ya gelenler için PCR ve aşı kartı gösterme zorunluluğu kaldırıldı ancak Türkiye’nin buna halen devam ediyor. Tatile giderken uçağa binmeden önce mecburen test yaptırmak zorunda kalacağız.” dedi.

Türkiye’ye girişlerde istenen belgeler
SonHaber.eu haber merkezimizin Türkiye Sağlık Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden elde ettiği bilgiye göre, Türkiye'ye girişte aranan şartlar şu şekilde sıralanmakta: 

Türkiye’ye girişlerde girişten en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28’inci gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden, ayrıca negatif sonuçlu PCR testi sonucu göstermek zorunda değil. Bu kişiler için karantina tedbiri de uygulanmamakta. 

Türkiye’ye girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda, girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibraz edilmesi gerekecek.

Hava yolu ile Türkiye’ye giriş yapan yolcudan ayrıca seyahatten 72 saat önce register.health.gov.tr adresinde yer alan yolcu bilgi formunun doldurulması istenmekte.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın