Hükümetin “Tütünsüz gençlik” politikasının bir parçası olarak planlanan, tütün ve tütün ürünlerine uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarındaki artış, 1 Nisan itibariyle yürürlüğe girdi. Rekor düzeydeki bu artış sigara içenlerin sayısını düşürmek yerine, yurtdışından ve özellikle Almanya’dan yapılan alışverişleri artırdı.

Telegraaf gazetesinin haberine göre 1 Nisan itibariyle tütün ve tütün ürünleri satın almak için Almanya’ya giden tiryakilerin sayısı arttı.

Hollanda Sigara ve Kesme Tütün Üreticileri Derneği Direktörü Jan Hein Sträter, daha önce yaptığı açıklamalarda da bu duruma dikkat çekmiş, “Şu anda Hollanda'da içilen sigaraların dörtte biri, kesme tütünün ise yüzde 37'si yurtdışından geliyor. Bu oran artacak" ifadesini kullanmıştı.

Hollanda'da 1 Nisan'dan itibaren 20 sigaralık bir paketin fiyatı 11,10 euroya, 50 gramlık kesme tütün paketi ise (3,60 euro artışla) ortalama 24,62 euroya çıktı. Bu durum, özellikle sınır bölgelerindeki vatandaşları sınır ötesi alışveriş yapmaya itti.

Hükümetin bir sonraki büyük önlemi ise 1 Temmuz'dan itibaren süpermarketlerde tütün satışının tamamen yasaklanması olacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.