Türkiye’de yaşanan depremler sonrasında Hatay’a giden RHWW ekibi geçtiğimiz hafta sonu yurda döndü. Hollanda’daki Türkler ekibi karşılamak için Amsterdam Schiphol Havalimanında hazır bekledi. 

Bir hafta Türkiye’de Hatay bölgesinde arama kurtarma çalışmaları yürüten 30 görevli ve 18 arama kurtarma köpeğinden oluşan RHWW ekibi, cumartesi günü akşam saatlerinde Amsterdam Schiphol havalimanına indi.

Ellerindeki çiçekler ve üzerinde “Welkom helden” (Hoş geldiniz kahramanlar) yazan pankartlarla bekleyen onlarca kişi, ekibi yoğun bir coşkuyla karşıladı.

Amsterdam Başkonsolosu Ersoy: “Ne kadar teşekkür etsek az”
Karşılamada Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy’da hazır bulundu. Karşılama ile ilgili olarak konsolosluk sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Enkazdan vatandaşlarımızın kurtarılmasına sağladıkları katkı nedeniyle ekip üyelerine ve patili dostlarımıza ne kadar teşekkür etsek az.” ifadesine yer verildi.

RHWW ekibi toplam 10 kişinin kurtulmasını sağladı
11 Şubat tarihinde Türkiye’ye giden ve bir hafta boyunca altı saatlik vardiyalar halinde gece gündüz durmadan çalışan RHWW ekibi toplam 30 görevli ve 18 köpekten oluşuyordu. Ekip depremden sonra 184’üncü saatte13 yaşında bir kızın ve 15 Şubat tarihinde ise aralarında biri çocuk, dört kişinin enkaz altından canlı olarak kurtarılmasını sağladı.

Cumartesi günü ekip tarafından yapılan son duyuruda arama kurtarma köpeklerinin çalışma süreci boyunca 47 noktayı işaret ettiği ve bunlardan 10’unda enkaz altından canlı olarak insanlar çıkartıldığı, 5'inde ise hayatını kaybeden vatandaşlara ulaşıldığı bilgisi paylaşıldı. Köpeklerin işaret ettiği diğer noktalarda ise çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Türkiye’ye giden arama kurtarma ekibinde RHWW yetkilileri ve köpeklerinin yanı sıra Flaman Kurtarma Köpek Ekibi (VRH), Oger SARdogs, Kuzey Hollanda Kurtarma Köpekleri Ekibi (RHT-NH), RHGD Kurtarma Köpekleri ve Veteriner Kurtarma Köpekleri Ekibi (VRT) yetkilileri ve köpekleri bulunmaktaydı. Ekibe 2 tercüman refakat etti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.