Leiden ve çevresi Türk Girişimciler Derneği TOVER Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi Büyüknacar köyünde bir ilkokul inşa ettirdi. Gücük ilkokulunun açılışını belediye başkanı İbrahim Yılmazcan, Kaymakam Muhammet Kaya, İlçe MEB müdürü Mehmet Çilo ve Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliğini temsilen Kültür Danışmanı Eray Ergeç katıldı.

TOVER Başkanı Durmuş Doğan ve ekibinin girişimiyle toplanan bağışlarla inşa edilen Gücük İlkokulu, modern ve donanımlı bir eğitim kurumu olarak bölgedeki eğitim imkanlarını önemli ölçüde geliştirmeyi amaçlıyor. Dört derslikli okulda, 100'den fazla öğrenci eğitim alabilecek.

Okul inşaatı ve açılış töreni ile ilgili Sonhaber.eu’ya açıklamalarda bulunan Durmuş Doğan, deprem nedeniyle bu bölgede evlerin yıkılmış ve harabeye döndüğünü dile getirdi. Birçok kişinin çadırlarda yaşamını sürdürmeye çalıştığı bu köyün Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik, Belediye Başkanı ve Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık ile yapılan görüşmeler neticesinde bu köye yardım yapmaya karar verildiğini ve tespit edildiğin arazide okulun inşaatının gerçekleştirildiğini dile getirdi.

tover okul 01

Tover derneğinin üyeleri ve çevredeki dostların yardımlarıyla oluşturulan yardım bütçesi sayesinde, köydeki okul öğrencileri için giyimden tablete kadar neye ihtiyaçları varsa karşılandığını dile getirdi. Okulda ısınma sorununu halledildiğini ayrıca okula anaokulu bölümünün de yapıldığını dile getiren Doğan, kitaplarda dahil olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılayarak teslim ettiklerini dile getirdi.

Durmuş Doğan, “Çocuklarımız zaten eğitime başladılar. İki tane öğretmenleri var. Biz de açılışını yaptık. Depremde tek okul yaptıran biziz. İlk kez dernek olarak böyle bir girişimde bulunduk.” dedi.

Okul projesinin Türkiye ayağını TOVER Türkiye temsilcisi Erhan Doğan üstlendi. TOVER başkanı, projenin başından sonuna kadar Türkiye’deki tüm koordinasyonu sağlayan Erhan Doğan’ın emeğinin çok büyük olduğunu dile getirdi ve “Bu projenin tüm yükünü çeken gerekli koordinasyonları ve görüşmeleri sağlayan Erhan Doğan’dan da Allah razı olsun.” dedi.

Doğan “Artık onlar bizim çocuklarımız”

tover okul  05

Depremin yarattığı yıkımın tahmin edilemeyecek kadar büyük olduğunu belirten Durmuş Doğan, ne devletin ne de insanların bunu tek başına karşılayamayacaklarını vurguladı ve “bu ancak belki on yıllık bir çalışma ve dayanışmayla çözülebilecek bir mesele. O yüzden deprem oldu, üzerinden bir sene geçti diyerek bunları unutmamak ve unutturmamak lazım. Kim ne yapmak istiyorsa yapmaya niyetliyse bunu gerçekleştirmeli. İkincisi biz de zaten bu okulu kendi köyümüz ve okulumuz olarak kabul ettik. Okuldaki çocukların yıllar içinde bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yani neticede bu çocuklar artık bizim çocuklarımız.” ifadesini kullandı. 

Okul açılışından kareler
Geçtiğimiz gün yapılan okul açılış töreninde konuşan TOVER Başkanı Durmuş Doğan, "Gurbetçiler olarak, memleketimize ve insanımıza katkıda bulunmak bizim en büyük görevimizdir. Gücük İlkokulu'nun açılışı, bu görev bilinciyle gerçekleştirdiğimiz bir projedir. Bu okulun, bölgedeki çocuklara daha iyi bir eğitim imkanı sunacağına ve geleceklerine ışık tutacağına inanıyoruz.” dedi.

tover okul  04

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan da yaptığı konuşmada, TOVER'e ve bağışçılara katkılarından dolayı teşekkür etti. Yılmazcan, "Gücük İlkokulu, ilçemiz için çok önemli bir kazanımdır. Bu okul sayesinde, çocuklarımız daha modern ve konforlu bir ortamda eğitim alabilecekler." dedi.

Hollanda'da bir hastane, ilaç çaldığı gerekçesiyle 5 hemşireyi işten attı Hollanda'da bir hastane, ilaç çaldığı gerekçesiyle 5 hemşireyi işten attı

tover okul

Kaymakam Muhammet Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo da TOVER'in yaptığı çalışmayı takdir ederek, Gücük İlkokulu'nun bölgedeki eğitime önemli katkılar sağlayacağını vurguladılar.

tover okul  640
Açılış töreninin ardından, protokol üyeleri ve konuklar okulu gezerek incelemelerde bulundular.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.