Hükümetin aldığı yeni karara göre 2032 yılından itibaren tütün ve tütün ürünleri sadece özel dükkanlarda satılacak, 2025 yılından itibaren de oyun alanları, spor kompleksleri gibi çocukların geldiği alanlarda sigara içilmesine izin verilmeyecek.

De Telegraaf gazetesinin hükümete yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, hükümet sigara satışının yapıldığı noktaları en aza indirecek. 

Şuanda ülke genelinde 16 bin noktada sigara satın alınabildiği belirtilen haberde, 2030 yılından itibaren benzin istasyonları gibi birçok noktada sigara satışına izin verilmeyeceği belirtildi. Yeni kararla 2032 yılından itibaren sadece özel dükkanlarda tütün ve tütün ürünleri satın alabilecek.

Hükümet tarafından daha önce alınan bir kararda 2024 yılından itibaren süpermarketlerde tütün ve tütün ürünleri satışına yasak getirilmişti. 

Sigaradan uzak, sağlıklı nesil
Bunun yanı sıra çocukları sigara içilen ortamlardan uzak tutmak için de adımlar atıldı. Den Haag kentinde 2017 yılından beri tüm halka açık oyun alanlarında sigara içme yasağı uygulanıyor. Geçtiğimiz günlerde de Utrecht belediyesinin girişimiyle şehirdeki şehrindeki 875 halka açık oyun alanı “dumansız park” haline getirildi.

Devlet Sekreteri Maarten van Ooijen konu ile ilgili yaptığı açıklamada çok kısa bir zaman içinde yeni planın şekil alacağını ve 2040 yılında dumansız bir neslin yetişmesi için çabaladıklarını dile getirdi.

E-sigaralara yeni düzenleme
Hükümet daha sağlıklı bir nesil için sigara satışı ve dumansız park projelerinin yanı sıra tütün ve tütün ürünlerinin fiyatları konusunda da girişim içinde. Mevcut kabine, bir paket sigaranın fiyatını 10 euroya çıkartma kararı aldı ancak 2040 yılında bu ücreti 47 euroya kadar artırmayı hedefliyordu. Elde edilen bilgilere göre bu plandan vaz geçildi. Ancak önümüzdeki yıldan itibaren e-sigaralarda aromaların yasaklanacağı şimdiden belli oldu.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Annie Spratt - Unsplash

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.