Hollanda’nın büyük şehirlerinden Utrecht, şehirde bulunan 875 çocuk parkındaki oyun alanlarında sigara, tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesinin yasaklandığını bildirdi.

Utrecht belediye Encümeni Eelco Eerenberg RTV Utrecht’e yaptığı açıklamada, kentte çocukların geldiği kamuya açık oyun alanlarında tütün ve tütün mamullerinin kullanımına yasak getirildiğini açıklarken, “Düşünürseniz, oyun alanlarının henüz sigarasız olmaması gerçekten çok garip. Çocukların duman altında oynamaması gerektiği konusunda herkes hemfikir." şeklinde ifade kullandı.

Utrecht Belediyesi tarafınca yapılan açıklamada, her çocuğun sigara içilmeyen alanlarda oyun oynama hakkı olduğu belirtildi. Açıklamada, kentte 875 halka açık oyun alanında sigara, tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesinin yasaklandığı duyuruldu.

Utrecht Sanat Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan bir araştırmada, çocukların sigara dumanı içinde oynamayı çok kirli buldukları kaydedildi.

Den Haag kentinde 2017 yılından beri tüm halka açık oyun alanlarında sigara içme yasağı uygulanıyor.

Söz konusu oyun alanlarına, sigara içilmesine izin verilmediğini hatırlatacak maskotlar asılacak.  bu maskotları belirlemek için belediye çocuklardan örnek göndermelerini istedi. Dumansız park projesine yaklaşık 250 çocuğun gönderdiği maskotlardan üç tanesi seçildi. Belediye Encümeni Eelco Eerenberg, Miray, Lara ve Babette adlı kızların gönderdiği ve seçilen maskotları ile birlikte çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabından yayınladı.

Diğer iki büyük şehirde henüz oyun alanlarında sigara içme yasağı uygulanmıyor. Sadece Amsterdam'ın bazı parklarında sigara içme yasağı bulunuyor ancak Rotterdam, 2019'da en az bin dumansız oyun alanı hedefleyeceğini söylemiş olsa da henüz bu konuda bir ilerleme kaydedilmiş değil.

© Sonhaber.eu
Fotoğraf: Sosyal medya

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.