Yolcular için seyahat etmeyi kolaylaştırmak amacıyla banka kartı veya mobil telefonla temassız check-in yapılabilmesine olanak sağlayan OVpay sisteminde sona gelindi. Önümüzdeki hafta Salı gününden itibaren Hollanda Demiryolları (NS) ve bazı bölgelerdeki Arriva ve Qbuzz trenlerinde OVpay sistemi geçerli olacak.

2019 yılında sadece Den Haag ve Leiden arasındaki kısa mesafede denemelere başlanan ve geçtiğimiz yıl ağustos ayında Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch ve Delft yolculuklarında da denenen sistem, önümüzdeki haftadan itibaren resmi olarak kullanıma girecek. 

OVpay sisteminde yolcular, bilet almak veya OV kartının bakiyesini doldurmak için tren istasyonlarındaki makinelerin başında beklemelerine gerek kalmadan, seyahatine başlayabiliyor. Sistemde mobil telefon, banka veya kredi kartı ile  temassız ödeme yapan yolcular, direk olarak trene binebiliyor.

OVpay sistemi üzerinden sadece ikinci sınıf kompartımanlar için bilet alınabiliyor. Bilet ücreti ise OV kartlarında kesilen ücretlerle eşdeğer. Gün içinde yapılacak seyahatlerin masrafı günlük olarak toplanarak banka veya kredi kartına yansıtılıyor ve kullanıcılar yapılan masrafı ertesi gün hesap dökümünde görebiliyor. Seyahat geçmişini görmek isteyen yolcuların, banka kartlarını NS veya OVpay sitesi üzerinden eşleştirmesi gerekiyor.

Sistemin trenlerin yanı sıra, tüm toplu taşıma araçlarında kullanılması hedefleniyor. Ancak bunun en erken mart ayı sonundan itibaren devreye girebileceği tahmin ediliyor.

OVpay sistemi ile ilgili geniş bilgi için NS.nl veya ovpay.nl sitesine başvurabilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.