Yolcular için seyahat etmeyi kolaylaştırmak amacıyla bir banka kartıyla temassız check-in yapılabilmesine olanak sağlayan OVpay sistemine geçmeye hazırlanan Hollanda Demiryolları (NS) yeni sistemin denemelerine hız verdi.

Leiden ve Den Haag arasında kısa bir mesafe için 2019 yılında başlatılan denemeler, bu yıl 29 ağustos tarihinden itibaren diğer hatlarda da başlayacak.

NS tarafından yapılan açıklamada; OVpay olarak adlandırılacak yeni sistemi Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch ve Delft yolculuklarında denemek isteyen yolcular arandığı belirtildi. 

Açıklamada; şirketin kendi sisteminde kayıtlı olan yolculara bugünden itibaren bir mail gönderileceği, önümüzdeki haftadan itibaren de NS personelinin istasyonlarda yolculara bizzat bilgi vereceği kaydedildi. Denemeye katılmak isteyen yolcular ikinci sınıf bilet fiyatına birinci sınıf vagonlarda seyahat edebilecek.

Geçen hafta, OVpay hakkında yapılan açıklamada, yeni sistemin tanıtımının en az altı ay ertelendiği duyuruldu. Nu yaz başlayacak olan banka kartıyla check-in yapabilme özelliği önümüzdeki yıla kaldı. 

Sistemin sadece trenlerde değil, tüm toplu taşıma araçlarında kullanılması amaçlanıyor. Bunun için tüm istasyonlardaki check-in noktalarında yeni kart okuyucuları, OVkart ve temassız ödeme logosu bulunuyor.

Foto: Sonhaber Arşiv

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın